Varaždin za Advent zaradio 121,7 milijuna kuna, Koprivnica te podatke nema

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Prema podacima Porezne u razdoblju od 29. studenog do kraja godine u trgovini i ugostiteljstvu ostvaren je turistički promet od 121,7 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od jedan posto – istaknula je direktorica varaždinskog TZ-a Jelena Toth za Varaždinske vijesti podatke o prihodima u Varaždinu tijekom Adventa.

U Varaždinu je, kažu u TZ Grada, boravilo čak 37 posto više turista koji su ostvarili 42 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Imali su goste iz 53 zemlje, ponajviše iz Republike Koreje, Njemačke, BiH, Italije i Slovenije.

Varaždinski gradonačelnik je pak napomenuo kako je nezadovoljan brojnim inspekcijama.

“Dolazile sz po 3-4 puta, što je slučaj i na drugoj varaždinskoj manifestaciji, Špancirfestu, dok se, takva „represija“ ne provodi u drugim dijelovima Hrvatske, osobito na Jadranu.”, kazao je Ivan Čehok.

Za podatke koliko je u razdoblju Koprivničke bajke došlo turista i koliko su trošili ipak ćemo se morati obratiti Poreznoj upravi. Neslužbeno doznajemo kako koprivnička Turistička zajednica takvu vrstu statistike nema običaj voditi.

Detalj s koprivničke božićne bajke

Zato su Varaždinci objavili čak i podatke o prodanim ulaznicama za klizalište. “Za klizalište imamo prodanih više od 27 tisuća ulaznica te za spuštanje niz ledeni tobogan više od 30 tisuća.“, pišu danas Varaždinske vijesti.

Naravno, nezahvalno je uspoređivati Koprivnicu s Varaždinom, što zbog veličine i renomea naših susjeda, što zbog brojnosti sadržaja i uključenosti brojnih poslovnih subjekata u njihovu adventsku priču. Međutim, bilo bi lijepo znati koliko ima smisla Koprivnička božićna bajka u ovom obliku i može li se nekako obogatiti sadržajima koji bi privukli goste.

FOTO Cropix

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI