VIDEO/FOTO Noć užasa: vatrena stihija progutala zgradu u samome središtu grada, šteta je milijunska

Najvažnije je da u požaru nitko nije staradao i da se nije proširio na susjednu zgradu – kaže Damir Golubić, šef tamošnjih obrtnika


Autor: podravski.hr — 28.04.2018. / 2:40 Crna kronika

Vatra guta Zanatski dom, vatrogasci daju sve od sebe

Plamena buktinja noćas je “progutala” krovište zgrade Obrtničkog doma u samom središtu Đurđevca. Vatrena stihija planula je oko jedan sat iza ponoći, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i spriječeno je širenje vatre na susjedne zgrade. Vatra je zahvatila i prostorije na prvom katu zgrade koji su u potpunosti uništeni. Poslovne prostore u prizemlju vatra nije zahvatila, no i u njima je nastala šteta zbog količine vode koja je vatrogascima bila potrebna za gašenje požara.

 

Policijski očevid nakon strašnog požara

 

– Dojavu o požaru dobili smo u 1.20 sati i kad je naša ekipa došla na intervenciju već je cijelo krovište gorjelo. U gašenju su sudjelovali i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Virja i Đurđevca i u najkraćem mogućem roku požar je stavljen pod kontrolu – kaže Matija Markešić, zapovjednik đurđevačke Javne vatrogasne postrojbe.

Točan uzrok požara bit će utvrđen policijskim očevidom, a najvjerojatnije je riječ o kvaru na elektroinstalacijama. Materijalna šteta će zasigurno biti u milijunskom iznosu.

 

Vatrogasci su odradili vrhunski posao

 

– Samo obnova pročelja i stolarije koštala je 500.000 kuna pa će šteta sigurno biti veća od milijun kuna jer će se morati obnoviti krovište i kompletan prvi kat, a još se ne zna koliki će biti opseg obnove u prizemlju. Najvažnije je da u požaru nitko nije staradao i da se nije proširio na susjednu zgradu – kaže Damir Golubić, predsjednik đurđevaćkog Udruženja obrtnika. (db)

 

Lokali u prizemlju su spašeni

 

 

 

 

FOTO I VIDEO Darko Imbriša