VATRENE DJEVOJKE One su zgodne, pametne i odvažne. Kažu da se ne boje izazova i najtežih zadaća

Posebnost novoga dobrovoljnog vatrogasnog društva u Koprivnici je i to da je privuklo mnoge mlade ljude


Autor: podravski.hr — 23.11.2017. / 12:06 Aktualno

Lijepe i hrabre vatrogaskinje iz Koprivnice

Velika obitelj županijskih dobrovoljnih vatrogasnih društava bogatija je za još jednog člana. Ovih je dana u koprivničkom prigradskom naselju osnovan DVD Herešin, kao sasvim novo vatrogasno društvo, što se u ovoj županiji, koja je prva u državi po broju vatrogasaca i društava u odnosu na broj stanovnika, nije dogodilo već dugo.
DVD Herešin vodit će predsjednik Josip Lončarić i zapovjednik Dalibor Tehtrle, inače profesionalni vatrogasac u JVP-u Koprivnica, a članovi su mahom mladi ljudi koji će u narednom vremenu afirmirati vatrogastvo u Herešinu.

Kažu da će u vatrenim zadaćama biti i bolje od muških kolega

– Odlučili smo osnovati DVD zbog dečki i cura iz Herešina koji imaju volje za takvim nečim, a već imamo i planove za sljedeću godinu. Želja nam je odlaziti na natjecanja, sudjelovati u društvenom životu Herešina te kroz ovakvu jednu humanitarnu organizaciju pomagati svojim sumještanima – rekao je zapovjednik Tehtrle.
Posebnost novoga dobrovoljnog vatrogasnog društva je i to da je privuklo mnoge mlade ljude. U aktivno članstvo i rad odlučile su se uključiti i djevojke koje smatraju kako se u svim vatrogasnim zadacima mogu ravnopravno nositi s muškim kolegama. Štoviše, kažu, u mnogim će stvarima biti i uspješnije od njih.
Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, tom im je prigodom poklonio simboličan poklon, kombinezon i zaštitnu kacigu, a najavio je i da će uskoro svi članovi dobiti i majice. (sm)

Novo vatrogasno društvo privuklo je mnogo mladih ljudi

FOTO: SONJA MARKIĆ