Vatrogasci iz Podravine i Prigorja otišli paziti Brijune i splitsko područje

Tijekom današnjeg dana djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i VZG Koprivnica krenuli su na treću smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje.

-Za potrebe osiguranja Velikog Brijuna upućena su četiri vatrogasca iz JVP Koprivnica, dva vatrogasca iz DVD-a Starigrad će osiguravati otok Vangu te dva vatrogasca otok Mali Brijun. Smjena dislokacije traje 15 dana, odnosno do 5. kolovoza 2021 – rečeno je u VZG.

Na Velikom Brijunu nalazi se vatrogasna auto cisterna DVD-a Starigrad. Vozilo ima spremnik sa 4000 litara vode i spremnik 200 litara pjenila te je opremljeno radio stanicom. Za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun na dislokaciji se nalazi interventno vatrogasno vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice. Vozilo je opremljeno spremnikom od 450 l vode i radio stanicom Motorola GM 350.

-Na treću smjenu dislokacije za potrebe DIP Split upućena su i dva profesionalna vatrogasca JVP Đurđevac i JVP Križevci. Vatrogasci su opremljeni propisanom zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu, a smjena će trajati 15 dana, odnosno do 5. kolovoza 2021.godine – poručuju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI