Vatrogasci održali pokaznu vježbu

U sklopu obilježavanja Dana općine Novigrad Podravski, u nedjelju je Vatrogasna zajednica općine Novigrad Podravski održala taktičko-pokaznu vatrogasnu vježba gašenja požara otvorenog prostora Novigrad Podravski 2021. Vježba je održana u samom središtu Novigrada Podravskog, na prostoru stare tržnice u neposrednoj blizini Doma kulture, a sudjelovali su članovi DVD-a Novigrad Podravski, DVD-a Delovi i DVD-a Borovljani, ukupno 17 vatrogasaca. 

– Ciljevi vježbe bili su pokazati mještanima i gostima mogućnosti i spremnost vatrogasaca s područja VZO Novigrad Podravski u gašenju požara otvorenog prostora, mogućnost snabdijevanja vodom više navalnih vozila, provjera i uvježbavanje koordinacije vatrogasnih snaga prilikom gašenja vodom i pjenom, uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza, provjera ispravnosti i učinkovitost raspoložive vatrogasne opreme i tehnike kao i provjera brzine dolaska vatrogasnih vozila i ljudstva na intervenciju – kazali su iz VZO Općine Novigrad Podravski.  Vježbu je osmislilo zapovjedništvo općinskih vatrogasnih snaga, i to zapovjednik VZO Novigrad Podravski Miroslav Ranilović, zamjenik zapovjednika DVD-a Novigrad Podravski Goran Veršić, zapovjednik DVD-a Delovi Slavko Hladika i zapovjednik DVD-a Borovljani Sebastijan Mrzlečki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI