Vatrogasci pokazali spremnost: Spasili ozlijeđene u “nesreći”, prijetila zapaljiva tekućina

Podravski list profile

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad u suradnji s JVP-om Koprivnica te DVD-ima iz Jagnjedovca, Koprivnice i Štaglinca održao je taktičko-pokaznu vježbu koja se tradicionalno održava već 20 godina.

Vježba je prikazala spašavanje unesrećenih iz automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a unesrećene je nakon izvlačenja preuzela Hitna medicinska služba. Osim prometne nesreće dogodio se požar zapaljive tekućine zbog udara automobila u spremnik kojeg su uspješno ugasili dobrovoljni vatrogasci koji su pozvani na intervenciju.

– Vježba je vrlo uspješno provedena po zacrtanom scenariju, sudjelovalo je ukupno 23 ljudi iz JVP-a, DVD-a, Hitne medicinske službe i policije, a ovakve provjere spremnosti hitnih službi održavat će se i dalje – rekao je Željko Cvrtila, voditelj smjene u JVP-u i predsjednik DVD-a Starigrad.

Prije vježbe koprivnički profesionalni vatrogasci posjetili su mališane u Obrtu za čuvanje djece Točkica. Djeca su sa zanimanjem razgledavala vatrogasni kamion i imala brojna pitanja za vatrogasce, a pokazali su i da znaju kada se zovu vatrogasci, kako se gasi požar i da vatrogasci osim gašenja požara spašavaju mačke s drveća.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti