Već obavljeno 23.000 pregleda: Specijalisti u Đurđevcu i Križevcima pun pogodak

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Specijalističke ambulante u Križevcima i Đurđevcu pokazale su se kao super stvar za brojne građane, a sada se projekt i dalje nastavlja zahvaljujući sporazumu koji su danas potpisali župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije te zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Radi se o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu, a projekt uvelike doprinosi razvoju i kvaliteti zdravstvene zaštite na području Koprivničko-križevačke županije.

Manje čekanja

-Ovime nastojimo osigurati zadovoljenje potreba pacijenata naše županije. Osigurali smo usluge liječnika specijalista u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu i mogu kazati kako je ova zdravstvena usluga, s obzirom na uložena sredstva i efekte koji su dobiveni, od iznimnog značaja – istaknuo je župan Koren i podsjetio kako mjeru kontinuirano provode već šest godina, a samo tijekom prošle godine su usluge pružali u šest ambulanti u kojima je obavljeno gotovo četiri tisuće pregleda, dok je od početka pružanja usluge ukupno obavljeno preko 23 tisuće pregleda.

Naravno, ovakav način pružanja usluga utjecao je i na smanjenje liste čekanja u koprivničkoj Općoj bolnici. Također, ove godine u županijskom proračunu osigurano je više sredstva za rad liječnika specijalista u odnosu na prošlu godinu.

Lani je to bilo 420 tisuća kuna, a za 2020. godinu su povećali sredstva na 500 tisuća kuna za financiranje usluge. A usluge se provode u oftalmološkoj, internističkoj i kirurškoj ambulanti u Đurđevcu te internističkoj, psihijatrijskoj i ortopedskoj ambulanti u Križevcima. Želja im je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite osiguranjem stručnih timova u granama medicine za koje postoji potreba, a to će, kažu u Županiji, ostvariti kad se steknu uvjeti.

-Veseli podatak da koprivnička bolnica ima najveći broj specijalizanata u posljednjih šest godina. Trenutno ih je 55, odnosno 22 više nego što ih je bilo 2014. godine – otkrio je župan.

Velika ulaganja

Županija na razne načine pomaže liječnicima i sustavu. Između ostalog subvencioniranje kamata na stambene kredite zaposlenim liječnicima, obnovom voznog parka županijskog Zavoda za hitnu medicinu, poboljšanjem primarne zdravstvene zaštite kroz projekt POZDRAV, ulaganjem u infrastrukturu u projektima izgradnje dnevne bolnice te energetskih obnova zgrada praonice, bolničkog paviljona te Zavoda za hitnu medicinu…

-Kad se zbroje sva ulaganja dolazimo do investicije u zdravstvenom sektoru od oko 80 milijuna kuna, što je vjerujem da će se svi složiti, izuzetno velika investicija koja će doprinijeti još većoj kvaliteti zdravstvene zaštite i dobrobiti svih naših stanovnika u županiji – kazao je župan.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI