Već obavljeno 23.000 pregleda: Specijalisti u Đurđevcu i Križevcima pun pogodak

Podravski list profile

Specijalističke ambulante u Križevcima i Đurđevcu pokazale su se kao super stvar za brojne građane, a sada se projekt i dalje nastavlja zahvaljujući sporazumu koji su danas potpisali župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije te zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Radi se o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu, a projekt uvelike doprinosi razvoju i kvaliteti zdravstvene zaštite na području Koprivničko-križevačke županije.

Manje čekanja

-Ovime nastojimo osigurati zadovoljenje potreba pacijenata naše županije. Osigurali smo usluge liječnika specijalista u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu i mogu kazati kako je ova zdravstvena usluga, s obzirom na uložena sredstva i efekte koji su dobiveni, od iznimnog značaja – istaknuo je župan Koren i podsjetio kako mjeru kontinuirano provode već šest godina, a samo tijekom prošle godine su usluge pružali u šest ambulanti u kojima je obavljeno gotovo četiri tisuće pregleda, dok je od početka pružanja usluge ukupno obavljeno preko 23 tisuće pregleda.

Naravno, ovakav način pružanja usluga utjecao je i na smanjenje liste čekanja u koprivničkoj Općoj bolnici. Također, ove godine u županijskom proračunu osigurano je više sredstva za rad liječnika specijalista u odnosu na prošlu godinu.

Lani je to bilo 420 tisuća kuna, a za 2020. godinu su povećali sredstva na 500 tisuća kuna za financiranje usluge. A usluge se provode u oftalmološkoj, internističkoj i kirurškoj ambulanti u Đurđevcu te internističkoj, psihijatrijskoj i ortopedskoj ambulanti u Križevcima. Želja im je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite osiguranjem stručnih timova u granama medicine za koje postoji potreba, a to će, kažu u Županiji, ostvariti kad se steknu uvjeti.

-Veseli podatak da koprivnička bolnica ima najveći broj specijalizanata u posljednjih šest godina. Trenutno ih je 55, odnosno 22 više nego što ih je bilo 2014. godine – otkrio je župan.

Velika ulaganja

Županija na razne načine pomaže liječnicima i sustavu. Između ostalog subvencioniranje kamata na stambene kredite zaposlenim liječnicima, obnovom voznog parka županijskog Zavoda za hitnu medicinu, poboljšanjem primarne zdravstvene zaštite kroz projekt POZDRAV, ulaganjem u infrastrukturu u projektima izgradnje dnevne bolnice te energetskih obnova zgrada praonice, bolničkog paviljona te Zavoda za hitnu medicinu…

-Kad se zbroje sva ulaganja dolazimo do investicije u zdravstvenom sektoru od oko 80 milijuna kuna, što je vjerujem da će se svi složiti, izuzetno velika investicija koja će doprinijeti još većoj kvaliteti zdravstvene zaštite i dobrobiti svih naših stanovnika u županiji – kazao je župan.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti