VEĆ TREĆI NALET NA CESTI Evo što je neočekivan susret s divljim svinjama učinio od ovih automobila

U oba slučaja divlje svinje odšetale su s mjesta nesreće, a auti ostali na kolniku toliko razbijeni da nisu bili sigurni za vožnju


Autor: podravski.hr — 12.11.2017. / 9:38 Aktualno

Nalet asutomobila na divlju svinju kod Žabna

Sezona je migracija divljih životinja preko prometnica, o čemu svjedoči i posljednji nalet na golemog vepra na državnoj cesti blizu Koprivnice, o čemu smo nedavno pisali.
No, to je samo jedan od nekoliko takvih nesreća posljednjih tjedana. Državna prometnica u Svetom Ivanu Žabnu pored Križevaca, koja leži na vrlo prometnom pravcu prema Bjelovaru, zbog ‘noćnih izleta’ divljih svinja na kolnik postala je još opasnija nego što je bila zbog teških prometnih nesreća koje su se počesto događale.
Nedavno je na toj prometnici u samo tjedan dana došlo do dva naleta automobila na divlju svinju. Početkom listopada nešto poslije 23 sata, 38-godišnjak je upravljajući chevroletom u smjeru Novog Gloga ‘potegnuo’ divlju svinju koja je iznenada istrčala pred njega tako da nije uspio zakočiti. Udar je bio silovit i napravio je dosta štete na prednjem tijeku automobila.

Drugi slučaj naleta na divlju svinju kod Žabna u samo tjedan dana

Otprilike u isti kasni sat na istome mjestu, samo tjedan dana prije toga, dogodio se jednak nalet. Ovog puta divlja svinja napravila je štetu na saabu kojim je u smjeru Svetog Ivana Žabna upravljao 26-godišnjak. U oba slučaja divlje svinje odšetale su s mjesta nesreće, a auti ostali na kolniku toliko razbijeni da nisu bili sigurni za vožnju.
Mještani Svetog Ivana Žabna ističu da su životinje promijenile rutu te da je ovo očito novi prijelaz divljih svinja koji treba osigurati kako bi se izbjegle teže nesreće. Prije par godina automobil je naletio na krdo divljih svinja na južnoj koprivničkoj obilaznici, odnosno podravskoj magistrali, a česti su ‘izleti’ srna u sam grad.
Policija i lovci, u svakom slučaju, još jednom vozače pozivaju na izniman oprez, pogotovo kad se kreću prometnicama u blizini šuma ili ruta kojima prolaze divlje životinje. Lovačka društva posebno ističu – shvatite ozbiljno prometni znak koji upozorava na divljač na cesti. Svakome se može dogoditi i teško je reagirati ako se vozi neoprezno i neprilagođenom brzinom. (ke)
FOTO: DARKO IMBRIŠA