Vedriševi prokužili prevarante koji „operiraju“ po Koprivnici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prevaranti koji na lak način žele doći do zarade pojavili su se i u Koprivnici, a pretvaraju se da su gluhonijeme osobe te da prikupljaju donacije za izgradnju Doma za gluhonijeme osobe. Među građanima koji su zbog svoje dobrote i želje da pomognu nasjeli na prijevaru je i Mirko Vedriš iz Molva koji je zahvaljujući spretnosti svog sina uspio fotografirati prevaranta i auto koji vozi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prošlog ponedjeljka Mirko je sa svojom obitelji bio u kupnji u trgovačkom centru, a na parkiralištu im je prišao mlađi muškarac i dao im obrazac na kojem je pisalo da prikuplja pomoć za gluhonijeme osobe.

Mirko Vedriš

– Dao sam supruzi da potpiše obrazac, a zadnja stavka je bio iznos koji želimo donirati. Kako smo imali samo kartice, supruga je dala 50 kuna koje je imala u novčaniku. Bilo nam je neugodno jer smo vidjeli da su drugi davali po 200 do 300 kuna – priča nam Mirko Vedriš.

No, kad su Vedriševi kretali s parkirališta, uslijedio je „hladan tuš“ jer su vidjeli da mlađi muškarac koji prikuplja pomoć ulazi u BMW rumunjskih registarskih oznaka u kojem su ga čekale jedna ženska i jedna muška osoba.

Prevarant se, kad je „provaljen“, dao u bijeg

– Odmah smo krenuli za njima, a sinu sam rekao da fotografira tablicu kako bismo ih prijavili policiji. Mi smo nastavili kupnju, a kad smo izašli iz druge trgovine, taj isti mladić opet mi je prišao. Očito me nije prepoznao jer sam imao masku pa sam zatražio da mi pokaže svoju osobnu iskaznicu. Pravio se da je gluhonijem, a tek kad sam ga uhvatio za ruku i rekao da ću zvati policiju, progovorio je, ali na rumunjskom jeziku – kazao je Mirko.

Prevarant se na kraju ipak uspio istrgnuti iz ruku Mirka Vedriša i pobjeći. Nakon novog bliskog susreta s prevarantom Mirko je cijeli slučaj s podacima o autu i registraciji prijavio policiji.

– Odlučio sam javno progovoriti o svom neugodnom iskustvu kako građani i dalje ne bi nasjedali na pokušaje prevaranata da na račun gluhonijemih i osoba s invaliditetom dođu do lake zarade – zaključio je Mirko Vedriš.

FOTO Mirko Vedriš

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI