VELEČASNI POLJOPRIVREDNIK ‘Kad naš župnik sjedne u traktor, izgleda kao dijete s najdražom igračkom’

Susreli smo ga kako sa Stjepanom Antolićem, poznatim poljoprivrednikom iz Drnja, umjetnim gnojivom prihranjuje uljanu repicu na jednom polju kod Šoderic


Autor: podravski.hr — 06.03.2019. / 18:30 Aktualno

Vlč. Mario Kaniški na traktoru

Vlč. Mario Kaniški, župnik iz Drnja kod Koprivnice, slobodno vrijeme odlučio je iskoristiti kako bi pomogao mještanima u radovima u polju. Susreli smo ga kako sa Stjepanom Antolićem, poznatim poljoprivrednikom iz Drnja, umjetnim gnojivom prihranjuje uljanu repicu na jednom polju kod Šoderice.

– Kao dijete sam s djedom radio na njegovom imanju tako da mi vožnja traktora nije strana. Otkako sam postao župnik u Drnju, sprijateljio sam se s prvim susjedima Antolićima pa mislim da je lijepo i kršćanski pomoći ljudima ako mogu. Zato sam vrijeme kad nemam obaveza u crkvi odlučio iskoristiti na ovaj način. Ne vidim ništa loše u tome da kao svećenik i na ovaj način pomognem župljanima – kazao je velečasni Mario.

Kako kaže, veseli ga pomoć drugima, ali i mogućnost da nauči nešto novo i pritom bude koristan.

– Velečasni Mario dobar je učenik, jako brzo je savladao rad s traktorom i priključcima kad je već radio s njima. Mislim da je pohvalno da se kao novi svećenik i na ovaj način želi uključiti u život stanovnika Drnja, a vidim da ga to veseli. Kad sjedne za volan traktora, to je kao da ste djetetu dali novu igračku – kazao je Stjepan Antolić za kojeg je radna godina počela nešto ranije nego prijašnjih godina.

– Već sad smo morali krenuti s prihranom jer je zemlja suha, a inače se to radi kasnije u ožujku. No, vremenske prilike su takve da se ovaj posao ne smije odgađati, a budući da smo tek počeli, čeka nas još jako puno posla – objasnio je Stjepan koji je ove godine na 250 rali zemlje zasijao pšenicu, uljanu repicu i kukuruz. (sm)

Veseli me da mogu pomoći drugima – kaže omiljeni župnik

FOTO: DUBRAVKO VUTUC