Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Veleposlanik Kanade posjetio Koprivnicu: Vaš grad je otvoren za inovativnost

Veleposlanik Kanade, Nj. E. Alan Bowman danas je bio u službenoj posjeti Koprivnici, gdje se u gradskoj upravi sastao s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, zamjenicom Ksenijom Ostriž i Ivanom Palom, predsjednikom Gradskog vijeća.

U pratnji gradonačelnika posjetio je Sveučilište Sjever, kao i Inkubator kreativnih indsutrija u sklopu Kampusa.

Uz izražavanje srdačne dobrodošlice gostima iz Kanade, gradonačelnik Jakšić poručio je kako se radi o prvom posjetu, što znači da će ih biti još:

– Iskoristili smo priliku da našim gostima pokažemo što sve radimo u Koprivnici, da pokažemo i Sveučilište i Inkubator. Isto tako smo iskoristili priliku da čujemo što to kanadska ambasada, ali i država može ponuditi našem kraju kroz jednu suradnju. Moram reći da smo zadovoljni jer je ambasador pokazao jedan visok stupanj interesa i otvorenosti da neke teme i neke stvari koje u Koprivnici radimo dignemo na jedan nivo suradnje i da nam pomogne u prikupljanju određenih kanadskih iskustava, pa i mogućim poslovnim suradnjama – poručio je Jakšić.

Sam ambasador je iskazao zadovoljstvo viđenim, a sam je otvorio i prostor temama poput IT sektora, kao i za naše gospodarstvo, budući da je upoznat i s Podravkom i Carlsbergom uz ostale velike tvrtke koje posluju u našem gradu, nadodaje Jakšić.

– Vrlo je važno za nas da vidimo kako se u Hrvatskoj živi u drugim mjestima izvan Zagreba, također da se bolje upoznamo kako funkcionira jedan grad koji je otvoren za inovativnost i poslovanje – rekao je sam veleposlanik Nj.E. Bowman, nadodavši kako je Koprivnica grad koji dobro iskorištava sredstva iz fondova Europske unije u svrhu ulaganja u svoju budućnost.

– Nismo dio Europske unije, ali sudjelujemo u programu Horizon Europe i nadamo se da se neka od dostupnih sredstava mogu iskoristiti u vidu nekakve suradnje – poručio je veleposlanik, ustvrdivši kako ga u ovom posjetu posebno vesele tri stvari: trgovina, investicije i inovacije.

Razgovor se vodio i oko drugih zanimljivih tema, poput rodne ravnopravnosti, raznolikosti ali i slobode medija. Kaže kako mu je posebno zanimljiva medijska tradicija koja postoji u našem gradu, kao i činjenica kako kod nas postoji studij Komunikologije, medija i novinarstva, zbog kojeg će se i vratiti kako bi razgovarao upravo o širenju važne ideje kao što je sloboda medija, zaključio je veleposlanik.

Foto: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI