VELIČANSTVEN DOČEK Nakon 16 dana i 2300 kilometara Tomislav Gregurić vratio se u svoje Virje

U sklopu akcije Tomislava Gregurića prikupljeno je oko 30.000 kuna za Udrugu Latice


Autor: podravski.hr — 29.07.2018. / 16:41 Aktualno

Neumorni Tomislav nije mogao suspregnuti suze radosnice

Tomislav Gregurić iz Virja kod Đurđevca na biciklu je obišao cijelu Hrvatsku s ciljem da pomogne Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice u prikupljanju novca za uređenje njihovih prostorija.
U 16 dana neumorni Tomislav je odvozio 2300 kilometara, a danas poslijepodne u pratnji članova Konjičkog kluba Virovski konjanici stigao je na cilj – u središte svog Virja, gdje su ga dočekali brojni prijatelji, sumještani i članovi Latica. U subotu 14. srpnja u šest sati ujutro upravo iz središta Virja Tomislav je krenuo u svoju avanturu.
Veličanstven doček izmamo je na lice Tomislava i suze radosnice.
– Nema riječi kojima bih opisao sreću zbog ovog dočeka. Posebnu zahvalu i čestitke zaslužuju zapravo roditelji osoba s intelektualnim teškoćava i volonteri takvih udruga jer oni su s njima 24 sata dnevno, što nije ni do koljena mojoj avanturi koja je trajala 16 dana – istaknuo je Tomislav Gregurić.
Najteža dionica za Tomislava bio je uspon na Učku, no to podrška koju je imao cijelim putem i tu je rutu pretvorila u “izdrživu” prepreku.
– Bilo je i malih problema s vremenom pa me tako prala žega na putu do Dubrovnika, a kod Delnica me ulovila i tuča. Kroz cijelu avanturu stekao sam brojne nove prijatelje i veliko hvala svima koji su nam pružili podršku – kazao je Tomislav Gregurić.
U sklopu akcije Tomislava Gregurića prikupljeno je oko 30.000 kuna. Za obnavljanje prostora kojeg je u Kampsu od Grada Koprivnice dobila Udruga Latice potrebno je oko dva milijuna kuna.
– Od srca zahvaljujemo Tomislavu koji je ostvario svoj cilj i dao veliki doprinos u našem nastojanju da uredimo dobiveni prostor. Njegovim dolaskom na cilj naše putovanje nije stalo i nastavljamo dalje s akcijom za uređenje prostora – rekla je Nevenka Fuchs, predsjednica koprivničke Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Latice.
Podršku akciji pružila je i Općina Virje, a načelnik Mirko Perok naglasio je kako je Tomislav dao veliki doprinos u senzbiliziranju javnosti za pomoć u poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama. (db)
FOTO: ĐURO GRČIĆ