Velik zahvat: Izgradit će novu cestu, parkiralište i obnoviti mjesni dom s milijun eura

Podravski list profile

Ako sve bude po planu, već iduće godine počet će veliki radovi na preuređenju središta Koprivničkog Ivanca.

Riječ je o zahvatima vrijednima milijun eura, a predviđaju rušenje dviju zgrada, uključujući i onu u kojoj je mjesna trgovina pored društvenog doma, te kompletno uređenje društvenog doma, glavnog mjesta druženja mještana Koprivničkog Ivanca i prostora za održavanje proslava.

– Trgovina i zgrada bivših žitarica moraju se rušiti kako bi se vatrogascima omogućio direktan izlaz na cestu u slučaju intervencija. Sada oni moraju obilaziti ove zgrade, a često ne mogu ni proći kad tu netko parkira svoja vozila. Sada će imati ravan put za izlaz, a uokolo će biti parkirališna mjesta i šetnica – objasnio nam je općinski načelnik Mario Švegović.

Srušite će lokalnu trgovinu

Dodaje da je najvažniji dio kompletna rekonstrukcija društvenog doma koji će dobiti moderan izgled, a iza njega bit će nogometno igralište. Dakle, na mjestu sadašnje trgovine bit će pristupna cesta, a uokolo parkiralište.

– Projekt nam je napokon odobren. Financirat će se iz europskog fonda i vrijedan je 7,5 milijuna kuna, a Europa plaća 4,3 milijuna. Ostatak novca izdvojit će Općina iz svog proračuna – kazao je Švegović. Sljedeći je korak potpisivanje ugovora, a potom odabir izvođača. Sve to zna potrajati, ali načelnik očekuje da bi radovi mogli krenuti već iduće godine.

Načelnik Mario Švegović

Također ističe kako je projekt gotov već nekoliko godina, ali kako je bio megalomanski, vrijedan 11 milijuna, nikad nije zaživio.

– Morali smo ga djelomično ‘rezati’ i kao takav napokon je prošao. Njegovom realizacijom središte mjesta bit će funkcionalnije i u konačnici ljepše, na ponos svih mještana – zaključio je Mario Švegović.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI