VELIKA AKCIJA Među 15 uhićenih i osobe iz Koprivnice, pretraženi prostori poduzeća iz Križevaca

Prema neslužbenim informacijama, tvrtka Agritrade registrirana je u Koprivnici, a Agro DLD u Križevcima


Autor: podravski.hr — 13.03.2019. / 9:57 Crna kronika

Ilustracija / Policajci su jučer uhitili 15 osoba

Čak 15 osoba uhićeno je jučer u akciji USKOK-a zbog sumnje u utaju 7,2 milijuna kuna poreza, a mediji prenose kako su među njima osobe iz Zagreba, Siska, Koprivnice i okolnih gradova.

Jutarnji list otkriva kako ih se “tereti da su kroz prsten međusobno organiziranih tvrtki umanjivali obvezu PDV-a te time oštetili proračun za 7,2 milijuna kuna. Naime, neistinito bi se prikazivalo kako se uvoz robe iz zemalja EU za tvrtke Kotynski sistem, Agritrade, Agro DLD i Mila profil obavlja preko drugih, “fantomskih” tvrtki koje su osumnjičenici imali pod kontrolom, iako se roba uvozila direktno”.

Prema neslužbenim informacijama, tvrtka Agritrade registrirana je u Koprivnici, a Agro DLD u Križevcima.

Kako piše Večernji list, “obavljene su pretrage njihovih kuća i stanova, a pretraženi su i poslovni prostori u kojima su sjedišta tri trgovačka društva iz Zagreba, Križevaca i Velike Gorice”.

Među uhićenima su i osobe protiv kojih USKOK vodi postupke zbog međunarodnog krijumčarenja marihuane, bračni par koji je sudjelovao u kvizu “Ne zaboravi stihove”, ali i predsjednik Udruge samohranih očeva, otkriva Jutarnji.

“Sve njih, prema sumnjama USKOK-a, organizirao je Dario Horvat, inače također osoba protiv koje se vode kazneni postupci zbog prevara s tvrtkama. Horvat je navodno uspio pobjeći, dok su ostali osumnjičenici u utorak u popodnevnim satima privedeni u USKOK na ispitivanje”, piše Jutarnji list. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA