Velika investicija u sportsku infrastrukturu: Projektiran novi sportski centar na Kalniku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podno Kalnika gradit će se novi i moderni sportski centar na čak dvije lokacije. Izgradit će se dva sportsko-vatrogasna centra, a time će nogometni klub Kalnik dobiti domaći teren, a svi sportaši i rekreativci mjesto za održavanje aktivnosti. Ovaj kompleks moći će poslužiti i profesionalnim ekipama za dolazak na pripreme.

– U fazi smo dobivanja građevinske dozvole, cijeli kompleks zvat će se Carski vrt, a dvije lokacije na kojima će se graditi igrališta i popratni sadržaj zvat će se ‘Kamen’ i ‘Marof’. Na ‘Marofu’ će biti glavno igralište, na ‘Kamenu’ pomoćno – rekao nam je načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, koji je dodao da će financiranje ovog projekta općina potražiti u EU fondovima.

Načelnik Kešer na lokaciji budućeg igrališta

Sportsko-vatrogasni centar ‘Marof’ na kojem će biti glavno igralište imat će izgrađenu tribinu za gledatelje kapaciteta 820 gledatelja. U zgradi će se nalaziti i tri garažna mjesta za vatrogasna vozila DVD-a Kalnik. U prizemlju će biti napravljene prateće prostorije za potrebe nogometnog stadiona NK-a Kalnik, dok će uredske prostorije NK-a Kalnik i DVD-a Kalnik biti smještene na katu. Neposredno uz nogometno igralište bit će šest atletskih staza širine 122 centimetra.

Sportsko-vatrogasni centar ‘Kamen’ također će sadržavati nogometno igralište koje će se koristiti za treninge, a kraj njega će biti i tenisko igralište i dodatni sadržaji.


Foto: Nikola Wolf i općina Kalnik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI