Velika lista čekanja: Staru zgradu škole pretvaraju u vrtić

Pitomača problem s listom čekanja za upis mališana u Dječji vrtić Potočnica planira riješiti otvaranjem vrtićke podružnice u Starom Gracu. Stara zgrada Područne škole u Starom Gracu idealna je za prenamjenu u vrtićke kapacitete pa Općina kreće u realizaciju tog projekta.

– U ovoj pedagoškoj godini na listi čekanja imamo čak 48 mališana i odlučili smo vrlo brzo reagirati. Već je u izradi projekt prenamjene stare školske zgrade u Starom Gracu, a za tu investiciju planiramo povući i sredstva iz državnog proračuna. Naš je plan da od iduće pedagoške godine imamo vrtićke kapacitete i u Starom Gracu kako se ne bi javljale liste čekanja – ističe Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

Vrtićka podružnica u Starom Gracu, dodaje načelnik, idealna je i po lokaciji jer većina roditelja radi u Virovitici pa će im „usput“ biti i smještaj njihov mališana.

– Prostora za dogradnju vrtićke zgrade u Pitomači nema, a kompletna gradnja novog prostora sigurno bi se odužila. Zato smo tražili objekt koji se najbrže može prilagoditi vrtićkom sadržaju, a čija će lokacija ići na ruku roditeljima – kaže Željko Grgačić.

Od ove pedagoške godine Općina je, bez obzira na rast ekonomske cijene vrtića, odlučila smanjiti iznos koji roditelji izdvajaju za boravak njihovih mališana u Potočnici. Umjesto 470 kuna mjesečno, roditelji će od ove pedagoške godine smještaj svojih mališana plaćati 400 kuna.

– Kroz razne mjere i projekte vodimo brigu o našim mladim obiteljima pa smo s tim ciljem odlučili smanjiti i njihov udio koji plaćaju za boravak djece u vrtiću – kaže Željko Grgačić.

Uz smanjenje cijene vrtića za roditelje, općinski vijećnici donijeli su i odluku da će, nakon provedenog natječaja, i u naredne četiri godine ravnateljica Dječjeg vrtića Potočnica biti Marija Jakelić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI