Velika policijska akcija u prometu: Ako pijete ni slučajno za volan!

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj navode kako će ovaj vikend, od petka od 14 sati do ponedjeljka ujutro na području naše županije provoditi pojačani nadzor prometa. Kao i svaki put dosad prioritet su alkoholizirani vozači i oni koji ne poštuju brzinu kretanja te oni koji ponavljaju prometne prekršaje.
 

-Tijekom vikenda, od 27. do 30. kolovoza 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom – navode u policiji jedan od glavnih razloga zašto su se odlučili na još jednu akciju u prometu.

Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su kao počinitelji jedne prometne nesreće, a mladi vozači evidentirani su kao počinitelji dvije prometne nesreće.

-Tijekom pojačanog nadzora prometa u dane vikenda posebna pozornost će se posvetiti upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista, te nadzoru vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora – navode u PU.
 
U policiji apeliraju na vozače mopeda i motocikala da prije sudjelovanja u cestovnom prometu naprave provjeru tehničke ispravnosti sustava za svjetlosnu signalizaciju, za kočenje i upravljanje mopeda i motocikala, posebice pneumatika. Podsjećaju na obavezno korištenje zaštitne kacige, te preporučamo korištenje zaštitnih odjela, jer vozači mopeda i motocikala osim ove nemaju nikakvu drugu zaštitnu opremu. Stoga je bitno da su oni kvalitetni i da veličinom odgovaraju vozaču. Kaciga koju koriste vozači mopeda i motocikala, i putnici koje oni prevoze, mora biti propisna, homologirana i pričvršćena.
  
-Na poseban oprez pozivamo mlade vozače i vozače starije životne dobi, da obrate pozornost na postavljenu prometnu signalizaciju i vode računa o održavanju sigurnosnog razmaka u odnosu na druge sudionike u prometu – dodali su.

FOTO Ilustracija 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI