Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Velike investicije na istoku županije: Krenule pripreme za prve toplice

Župan Darko Koren sa suradnicima je boravio u radnom posjetu Općini Kloštar Podravski, gdje im je domaćin bio načelnik Općine Siniša Pavlović sa suradnicima. Obišli su najprije u pratnji ravnatelja Mirka Šandrovčana i predstavnika izvođača radova radove na izgradnji školske sportske dvorane vrijedne 12 milijuna kuna.

-Nova dvorana, na koju se dugo čekalo, zasigurno će podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike, ali i kvalitetniji standard života svih mještana. Zahvaljujem načelniku Pavloviću i Općini na partnerstvu u projektu od kojeg će koristi imati cijela lokalna zajednica te vjerujem da će se naša dobra suradnja nastaviti i na budućim projektima – kazao je župan, dok je načelnik Pavlović zahvalio na suradnji i konstruktivnom partnerstvu.

-Potrebna nam je sportska dvorana jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao ni mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo realizirati projekt zahvaljujući suradnji sa Županijom i veseli nas što će se uskoro ostvariti naša dugogodišnja želja. Dvorana će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, kao i oživjeti tradiciju rukometa u našoj općini pokretanjem škole rukometa – istaknuo je načelnik Pavlović.

Također, na radnom sastanku bilo je riječi o pripremi projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje termalnih toplica u Kloštru Podravskom, a jedan je od šest projekata s područja naše županije uključenih u Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku. Sastanku su prisustvovali i ravnateljica PORA-e regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić koja je govorila o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.

Uz projekte izgradnje dvorane i termalnih toplica, načelnik Pavlović je župana i suradnike upoznao i s ostalim važnim projektima koji se realiziraju na području općine, primjerice kapitalnim projektom izgradnjom kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima. U planu je i izgradnja tržnice s pripadajućim objektima i rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Ivan Kovačić – Mandžo. Također je uređen i fitness park uz školu te dječje igralište u Prugovcu.

FOTO Kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI