Veliki Bukovec dobio peticu za transparentnost proračuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina nastavlja s financijskom odgovornošću prema građanima te je ove godine dobila najvišu ocjenu za proračunsku transparenstnost u istraživanju Instituta za javne financije.

Počeli su s najnižom ocjenom, nulom još 2015. godine, a u prethodnom mandatu načelnika Franje Vrbanića došla je do najviše ocjene, petice, koju dobiva treću godinu zaredom.

Načelnik Vrbanić

– Nastavljamo našu financijsku odgovornost. Transparentnost općinskih financija poboljšavat ćemo i dalje u vidu zakonskih odredbi. Naši građani zaslužuju transparentnost jer i sredstva koja oni uplaćuju u proračun omogućavaju realizaciju brojnih projekata – poručio je načelnik Vrbanić.

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI