VELIKI JUBILEJ Radnik je vrlo ‘potentan’ 70-godišnjak, a knjiga narudžbi je već puna

Poduzeće je na stabilnim nogama, a poslovi za budućnost već su osigurani


Autor: podravski.hr — 29.12.2018. / 11:09 Stil

Nikola Wolf / Mirko Habijanec prima posebno priznanje od Hrvatske gospodarske komore

Vrlo potentan 70-godišnjak. Bio je to lajtmotiv na sinoćnjoj proslavi velikog jubileja križevačke građevinske tvrtke Radnik održanoj u hotelu Kalnik u nazočnosti brojnih uzvanika iz poslovnog i političkog života grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske.

– Nikad nismo ulagali u glamur, nego u ljude i tehnologiju i tu smo u vrhu. Poduzeće je na stabilnim nogama, a poslovi za budućnost već su osigurani – već sada naša knjiga narudžaba je puna – kazao je Mirko Habijanec, predsjednik Radnikove uprave i najveći pojedinačni suvlasnik.

Kompanija je osnovana daleke 1948. godine kao malo lokalno poduzeće, no tijekom vremena preraslo je ne samo lokalne, nego i nacionalne okvire, pa još od ranih 70-tih godina vrlo uspješno posluje u Njemačkoj. Prema Habijančevim riječima, u poslovanju se koristi njemačkom tehnologijom i strojevima, ali drži se i njemačkih uzusa poslovanja i odnosa prema radu i radnicima.

Rođendan su Radniku čestitali brojni poslovni partneri, a na proslavi su bili i križevački gradonačelnik Mario Rajn te koprivničko-križevački župan Darko Koren. (hš)

FOTO: Nikola Wolf