Veliki kvart ostao bez jedinog igrališta: Derutno kod Srednje škole u obnovu ako plati EU

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

S početkom izgradnje školske sportske dvorane pri koprivničkoj Osnovnoj školi Đuro Ester praktički je nestalo posljednje sportsko igralište na Tarašćicama. Ono koje se nalazi iza Sportske dvorane Srednje škole teško se može tako nazvati, jer je u vrlo lošem stanju.

Nema dvojbe da su brojni bivši i sadašnji učenici nekadašnje ‘treće osnovne’ sretni i zadovoljni što će im škola napokon dobiti dvoranu, od koje bi trebali profitirati i koprivnički sportski klubovi koji imaju velikih problema s terminima za treninge i utakmice. 

Međutim, brojna djeca iz samog centra grada trenutačno su uskraćena za jedno pravo sportsko igralište i to je činjenica od koje se ne može pobjeći.

– Projektom izgradnje sportske dvorane OŠ Đuro Ester planirano je i uređenje vanjskog sportskog terena, uz zapadni dio buduće dvorane. Korištenje vanjskih sportskih terena kod OŠ Đuro Ester bit će omogućeno građanima u režimu kao i na nekadašnjem sportskom igralištu – objasnio je Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Sportsko igralište iza zgrade Srednje škole Koprivnica nije u vlasništvu Grada Koprivnice, niti je Grad Koprivnica osnivač odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju u spomenutoj zgradi. 

– Grad Koprivnica se nada da će predmetno igralište u skorijoj budućnosti biti uređeno na adekvatan način te je spreman sudjelovati u uređenju. O terminskim planovima za uređenje predmetnog igrališta potrebno je kontaktirati vlasnike – dodao je Golubić.

Mr. sc. Manuela Gregurić, ravnateljica Srednje škole Koprivnica, koja na neki način predstavlja vlasnika a to je Koprivničko-Križevačka županija, izvijestila je kako su u ovim trenucima važnije bile neke druge investicije.

– Prije mjesec dana završile su investicije u Srednjoj školi Koprivnica koje su obuhvatile rekonstrukciju grijanja i električnih instalacija što je definitivno bio prioritet. U planu je u narednom razdoblju sanacija sanitarnih čvorova u svlačionicama u dvorani, kao i uređenje vanjskog igrališta, što će ovisiti o dostupnim financijskim sredstvima. U fazi smo izrade troškovnika kako bismo mogli aplicirati i na EU fondove – rekla je ravnateljica Gregurić.

A što je s igralištem iza sportske dvorane, hoće li i ono dočekati bolje dane?

– Naravno da postoji i volja i želja kako od strane škole, tako i od strane osnivača, da se provede kompletna rekonstrukcija i uređenje vanjskog igrališta koje ne da služi samo za potrebe nastave, već je dostupno na korištenje i široj javnosti. Treba napomenuti da je planirana i dogradnja škole za potrebe Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u zoni zahvata jednim je dijelom i igralište – kazala je Gregurić.

FOTO Goran Čičin Mašansker

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI