Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Veliki planovi u Sigecu: Do jeseni ribički dom u funkciji

Izgradnja Ribičkog doma Sportsko-ribolovnog kluba Ivana Generalića iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, u završnoj je fazi. Dom je niknuo pokraj jezera Loka 1, a potrebno je još urediti pročelje, popločiti terasu i postaviti gromobran.

U prizemlju Doma će biti kuhinja, sanitarni čvor, spremište, sala za druženja i terasa, dok su u potkrovlju predviđene prostorije za sastanke. Vrijednost investicije je 707.000 kuna.

Danijel Čižmešija

– Sve nas veseli što je izgradnja Doma pri samom kraju. Dom će moći koristiti i druge udruge i mještani Sigeca pa će samim time općina Peteranec dobiti izrazito vrijedan javni objekt – kaže Danijel Čižmešija, predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba Ivan Generalić.

Nakon završetka građevinskih radova potrebno je ishoditi i uporabnu dozvolu pa u klubu planiraju da će Dom biti otvoren u jesenskim mjesecima.  

– Nadamo se da će preostali radovi, kao i ishođenje uporabne dozvole, ići prema planu i da ćemo ujesen dobiti toliko željene prostorije za razne aktivnosti kluba. Zahvaljujemo Općini Peteranec i načelniku Ivanu Derdiću na financijskoj podršci, kao i Zajednici ribolovnih klubova Koprivnica i svima koji su dali svoj doprinos u realizacije ove značajne investicije – kaže Danijel Čižmešija.

Uz izgradnju Doma, klub se pobrinuo i za postavljanje videonadzora kojim se kontrolira jezero Loka 1. Na jezeru je glavno načelo ulovi i pusti, no kako su počeli dolaziti ribiči koji su zanemarili pravilo „pusti“, klub je odlučio postavljanjem kamera riješiti taj problem.

– Na ovaj način ćemo stati na kraj svojevrsnim „ribokradicama“, a videonadzor će biti od koristi i u sprječavanju eventualnih provala u novoizgrađeni Dom – zaključio je Danijel Čižmešija.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI