Veliki planovi vlasti: Gradit će pristanište za čamce, sportske terene i ribolovne staze

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ako pogledamo planove ludbreške gradske uprave, ona vidimo da Otok mladosti i Bednja imaju potencijal postati prava turistička oaza, specifična po tome što nudi boravak u prirodi, ali u urbanoj sredini.

Na Otoku mladosti nedavno je postavljen drveni plato odnosno sunčalište, a ovih dana započet će, doznajemo, i betoniranje temelja kako bi se postavile klupe, njih petnaestak. Klupe će biti zanimljive i raznih oblika, od suvremenih na kojima se mogu puniti mobiteli do klasičnih klupa, ali i iznenađenja. Istovremeno, uređenjem Otoka mladosti postoji i plan za uređenje Bednje za iduću godinu.

Bednja bi, ako se ostvare planovi gradske uprave, trebala biti žila kucavica društvenog i sportskog život grada, a naravno, neće biti zaboravljeni ni ribiči, koji su uz „Beju“ bili u „dobru  i zlu“. Naime, Bednja je u prošlosti bila popularno kupalište, ali zbog zagađenja kroz godine ona je to svojstvo izgubila, a jedini njezini posjetitelji ostali su ribiči. Izgradnjom aglomeracije Ludbreg, koja je u planu, trebalo bi Bednju, u koju neće više izravno otjecati otpadne vode, opet pretvoriti u prirodni biser u kojem uživaju svi.

– Željeli bismo podići razinu Bednje za nekih metar, smiriti tok kroz sam centar i omogućiti da se Bednja počne koristiti i za neke druge svrhe. Zbog toga smo uredili nekadašnje kupalište odmah poslije mlina na kanalu, koje se kao kupalište koristilo 70-ih godina. Taj dio pretvorit ćemo u pomalo neobičan sadržaj za Ludbreg, bit će to mala luka za čamce i sadržaje koji će biti mogući nakon podizanja razine – naveo je Dubravko Bilić, gradonačelnik.

Cilja je napokon koristiti Bednju za život na njoj, pa je plan rijeku oživjeti kroz sportske ili društvene sadržaje.

– Nadam se da će priča proći kroz prijavu, a imamo i dodatnih sadržaja koje planiramo prijaviti. Među njima je i projekt uređenja Starih splavi. Uredili bismo i taj dio prvenstveno za ribolovne sadržaje, a kasnije se nadamo i široj priči. Sve to dio je naše nove turističke strategije kako bismo privukli sve one koji žele uživati na vodi i u prirodi i da vodeni dio postane dio svakodnevne turističke ponude našega grada – zaključio je gradonačelnik Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI