Veliki projekti uz “podravsko more”: Grade novu šetnicu i zahod

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Legrad za ovu je godinu isplanirala proračun težak 13 milijuna kuna, a projekt izgradnje šetnice na Šoderici najvrjedniji je projekt predviđen za ovu godinu. Riječ je o investiciji ‘teškoj’ oko 3,5 milijuna kuna, a počet će ovih dana, doznajemo od općinskog načelnika Ivana Sabolića.

– Na Šoderici ćemo izgraditi i javni sanitarni čvor te za to tražiti novac Hrvatske turističke zajednice. Ako ga dobijemo, izgradit ćemo dva. U suprotnom, bit će samo jedan montažni sanitarni čvor. Šetnica se sufinancira europskim novcem i  tu priliku moramo iskoristiti premda smo imali velikih problema s pronalaskom izvođača, a i cijene radova u međuvremenu su porasle i morat ćemo i mi za to nešto izdvojiti – kazao je Sabolić. Drugi veliki projekt je proširenje mrtvačnice u Malom Otoku, za koji su također dobili europski novac.

– Gradit ćemo i ogradu na igralištu Fizeš, rekonstruirati vatrogasni dom u Legradu, završiti rekonstrukciju vatrogasnog doma u Selnici Podravskoj, promijeniti krovište na vatrogasnom domu u Zablatju, dograditi groblje u Selnici te izgraditi parkiralište, promijeniti ogradu na katoličkom groblju i u Malom Otoku, zamijeniti javna rasvjeta u nekim naseljima, itd. Čeka nas i završetak katastarske izmjere u Kutnjaku, projekt je ove godine ušao u završnu fazu – nabrojio je Sabolić.

Radovi na reciklažnom dvorištu završit će do proljeća. Nakon iskopa sada slijedi završni sloj asfalta i izgradnja pristupne ceste, kao i nabava opreme potrebne za funkcioniranje samog reciklažnog dvorišta.

– Ovisno o novcu, asfaltirat ćemo i neke ulice. U planu je odvojak Ulice kralja Tomislava prema evangeličkom groblju. Nadamo se da će ostati još nešto novca i za neke druge ulice. Možda ćemo neke manje prometne ulice nasuti bitumenom, poput Drnjančana. Također, imamo i oko kilometar i pol ulica koje vape za obnovom – objasnio je Sabolić.

Ove godine u suradnji sa ŽUC-om nastavit će obnovu ceste Selnica – Kutnjak u dužini od oko kilometra, a cesta Veliki Otok – Selnica, koja je također u katastrofalnom stanju, u planu je za obnovu tek 2022. godine.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI