Veliki prosvjed roditelja u Koprivnici: “Centar za socijalnu ne mari za želje djeteta…”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bračni par iz koprivničkog kraja odlučio je organizirati prosvjed ispred Državnog odvjetništva i koprivničkog Centra za socijalnu skrb koji okrivljuju za brojne propuste u radu.

Već više od dvije godine dana, kažu oni, traje njihova borba da dobiju skrbništvo nad djevojčicom koja je kod svog biološkog oca s kojim živi u ne odgovarajućim uvjetima.

Psihijatri i psiholozi, ističe očuh djevojčice, potvrdili da djevojčica pati i da je njena želja da živi s majkom i očuhom. Nakon razvoda roditelja djevojčica je živjela kod svoje majke koja je dobila skrbništvo, ali joj je kasnije oduzeto te je već godinu dana u skrbništvu oca.

Prosvjedu su se pridružili i ostali roditelji koji se bore za skrbništvo nad svojom djecom te smatraju da ih koprivnički Centar za socijalnu skrb zakida u njihovim pravima.

-Centar za socijalnu skrb Koprivnica ne mari za želje djeteta i stalno pogoduje njenom ocu i oduzima prava majci. Čak imamo i audio snimku kao dokaz da je djevojčica zlostavljana od djelatnice Centra za socijalnu skrb. Podnijeli smo i brojne kaznene prijave Državnom odvjetništvu i sve su odbačene. Zbog toga smo odlučili i organizirati ovaj prosvjed ne bi li konačno potaknuli institucije da rade svoj posao kako treba – kaže očuh.

Više o prosvjedu roditelja i o slučaju ogorčenih roditelja pročitajte u sljedećem tiskanom izdanju Podravskog lista…


FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI