VELIKI TEST PODRAVSKOG LISTA Vrsni kušački tim odlučio: najbolja kranjska kobasica je…

Voditelj brojnih turističkih manifestacija Krešimir Blažek, šefica HTV-ova dopisništva Andrijana Gregur, ravnatelj Muzeja Marijan Špoljar i rukometašica Podravke Marta Žderić ocjenjivali su pet vrsta kranjskih


Autor: podravski.hr — 10.02.2013. / 15:12 Stil

Dok se Slovenija i Hrvatska, između ostalog, spore i oko zaštite geografskog podrijetla kranjske kobasice, Podravski list pozvao je u pomoć vrsni degustacijski tim u sastavu: Krešimir Blažek, voditelj brojnih turističkih manifestacija u županiji, šefica HTV-ova dopisništva Andrijana Gregur, ravnatelj Muzeja Marijan Špoljar i rukometašica Podravke Marta Žderić.
Njihova glavna zadaća bila je ustanoviti čija je kranjska kobasica najukusnija.
U blind testu koji smo priredili za njih kušali su pet kobasica različitih mesnih industrija. U konkurenciji bili su: Podravka, PIK, Gavrilović, karlovački PPK i istarski Pisinium. Nitko od njih nije znao koja je i čija kobasica koju kušaju, već su sve snage usmjerili na svoja osjetila okusa i mirisa. Tko je pobijedio u ovom kobasičarskom nadmetanju – čitajte sutra u Podravskom.
Najlošije ocijenjena bila je kobasica istarskog proizvođača Pisinium. Svi su jednoglasno zaključili kako je bez premca najlošija od svih konkurenata, a Krešo Blažek nije je mogao ni progutati.
– Oprostite, ali ovo ne bi dal ni pesu – mrštio se Blažek, dok je Marta Žderić kazala kako je ne bi ni probala da ne mora.