VELIKI USPJEH Slikovnica vrtićke tete Bojane Kežman putuje na finalno svjetsko natjecanje u Helsinki

Slikovnica je napisana Brailleovim pismom te s izdvojenim opipljivim slikama, kako bi slijepa i slabovidna djeca mogla izravnije iskusiti i dočarati svijet priče, a govori o prijateljstvu djevojčice i slijepog dječaka


Autor: podravski.hr — 08.06.2013. / 13:11 Stil

KOPRIVNICA – Bojana Kežman, odgajateljica u Dječjem vrtiću Tratinčica, jedna je od pet odabranih spisatelja iz cijele države koji će se natjecati za prestižnu međunarodnu nagradu koja se dodjeljuje za najbolju taktilnu slikovnicu za slijepu i slabovidnu djecu.
Slikovnica ‘Tajna stare škrinje’ našu će odgajateljicu u listopadu ‘odvesti’ u Helsinki u Finskoj na dodjelu nagrada gdje će joj konkurirati spisatelji iz cijeloga svijeta.
– Osnovna škola iz Rijeke organizirala je državno natjecanje, poslali su poziv i u naš vrtić te na kraju odabrali moju slikovnicu. I ranije sam razmišljala o pisanju slikovnica ili dječjih knjiga, pa mi je njihov poziv zapravo bio poticaj da se konačno okušam u tome. Na sreću, prvi pokušaj je bio uspješan, a iz Rijeke javili su mi da je njihova odluka bila jednoglasna – kaže Bojana Kežman.
Slikovnica je napisana Brailleovim pismom te s izdvojenim opipljivim slikama, kako bi slijepa i slabovidna djeca mogla izravnije iskusiti i dočarati svijet priče, a govori o prijateljstvu djevojčice i slijepog dječaka.
Više o ovom velikom uspjehu koprivničke vrtićke tete čitajte u ponedjeljak u Podravskom listu.
Izvještavaju: EMA GREGUREK I NIKOLA WOLF