Veliki uspjeh za vrtić: Uvodi se popodnevna smjena, engleski i sport

Podravski list profile
Tako će se roditeljima koji zbog poslovnih obveza moraju duže ostati na radnom mjestu omogućiti da njihovo dijete ostane u vrtiću i nakon 16 sati

Korisnici Dječjeg vrtića Duda iz Hrastovljana u općini Martijanec uskoro će imati uslugu popodnevnog boravka djece u vrtiću. Tako će se roditeljima koji zbog poslovnih obveza moraju duže ostati na radnom mjestu omogućiti da njihovo dijete ostane u vrtiću i nakon 16 sati. Sve to bit će omogućeno u sklopu projekta Nove usluge dječjeg vrtića Duda.

Ravnateljica vrtića Tihana Ledenko prošli tjedan u Zagrebu je potpisala ugovor u sklopu projekta Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

–  Ovo je velik uspjeh za ovako mali vrtić koji postoji tek nepune dvije godine, a otvoren je na temelju upornosti i truda vlasnika koji su također prisustvovali svečanom potpisivanju ugovora – rekla je Tihana Ledenko, ravnateljica vrtića Duda, kojemu je dodijeljeno je 2,7 milijuna kuna koje dijeli s vrtićem Ježić iz Črešnjeva.


Tihana Ledenko prošli tjedan u Zagrebu je potpisala ugovor u sklopu projekta Unaprjeđenje usluga

Montessori program

Osim samog boravka, u popodnevnim satima osiguran je kuhani obrok, provodit će se razni programi kao što su Program predškole za djecu koja nisu upisana u redovni desetosatni program, Montessori program, Program ranog učenja engleskog jezika te sportski programi, a sve to će provoditi stručno osposobljeni djelatnici. Samo radno vrijeme vrtića bit će određeno nakon razgovora s roditeljima.

– Osim toga, otvorit će nova radna mjesta za dva odgojitelja, kuhara na pola radnog vremena, ali će se angažirati i stručni tim (psiholog i logoped) koji će svojim svakodnevnim programima biti pojačanje našim odgojiteljima u radu. Radi povećanja kvalitete usluge prostori dječjeg vrtića za navedene programe bit će opremljeni primjerenim didaktičkim sredstvima, centrima aktivnosti te ostalim materijalima i namještajem koji je osiguran sredstvima iz projekta – rekla je ravnateljica Ledenko i navela da se nada daljnjoj potpori Općine Martijanec.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti