Veliki vinski vikend u Koprivnici: Degustacije i vrhunske edukacije!

Idući vikend u Koprivnici održat će se 4. tradicionalni Wine fest, ovaj put na višoj organizacijskoj razini u sklopu velikog europskog projekta ReVITAlize.

Subota 26. lipnja u Koprivnici bit će u znaku vina, a svemu će prethoditi višesatne edukacije i predavanja o vinima, od toga kako organizirati vinograd, podrum, pa sve do toga kako napraviti kvalitetno vino, a potom ga i upariti s hranom. Organizatori poručuju da stižu vrhunski domaći i hrvatski stručnjaci koji će okupljenima održati zanimljiva predavanja o vinima, ali i o maslinovom ulju.

Predavanja su, rekao je danas na predstavljanju manifestacije idejni začetnik i organizator Tomislav Zalar, na rasporedu od 12 do 16 sati, a moći će se u suradnji sa Sveučilištem Sjever pratiti i online. Dolazi 10 istaknutih stručnjaka. Od 19 do 23 u atriju Doma mladih najavljen je Wine fest na kojem će se, zasad, okupiti 13 najboljih vinara iz naše županije, ali i ostatka zemlje, a stižu i tri iz susjedne Mađarske. Organizatori su se pobrinuli i za gastro priču pa će biti nešto i za uparivanje s finim vinima. Inače, ulaznica će biti po cijeni od 80 kuna, od čega je 20 bon za čašu, a povrat možete tražiti na odlasku – ili jednostavno zadržati čašu. U tu cijenu ide degustacija svih vina, koliko možete podnijeti.

Za ugodnu atmosferu pobrinut će se koprivnička glazbena zvijezda u usponu Eric Vidović, istaknuo je Zalar, inače zamjenik predsjednika udruge vinskih entuzijasta 5F.

I Wine fest i vinske edukacije u sklopu su već spomenutog projekta Muzeja Grada Koprivnice i Grada Koprivnice, koji obuhvaća i niz ostalih aktivnosti, poput energetske obnove objekta Muzeja, te organizacije novih izložbi u nizu; ovaj put Podravske kleti Petra Petrovića te Išel bum u kleticu na kojoj će biti predstavljeni stari nacrti koprivničkih kleti s Bilogore.

FOTO Ivica Barać

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI