Veliki vodič seks-razgovora: Od šaputanja u krevetu preko otkrivanja fantazija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kada nježno šaputanje više nije dovoljno za dozu uzbuđenja u krevetu vrijeme je za novu igru.

Sudeći prema istraživanju koje je proveo Durex, jedna od tri osobe mrzi pričati s partnerom o seksu, dok jedna od pet nikada ne razgovara o toj temi.

“Brojna istraživanja su pokazala da što parovi bolje i otvorenije mogu komunicirati o svom seksualnom životu, to su više zadovoljni i u krevetu i u vezi općenito”, rekla je seksualna terapeutkinja Kate Taylor.

“Komunikacija popravlja sve, od tehnika koje koristite, koliko često se seksate pa sve do vaših međusobnih razina povjerenja i intimnosti”, dodala je te podijelila svoj vodič za bolju seks komunikaciju.

Aplikacije: Razbijte led aplikacijama. Iskušajte ‘Pillow Play’ za nestašne igrice za parove, ‘Coral’ koji sadrži znanstveno dokazano učinkovite vježbe kojima ćete poboljšati svoju tehniku, ‘Lover’ za seksualno zdravlje ili TeaseMe za brojne audio fantazije.

Klub ljubitelja knjiga: Osnujte svoj klub s partnerom i nabavite neke zanimljive naslove. neka svatko ima svoj primjerak erotske knjige iz koje ćete jedno drugome čitati i raspravljati o tome.

Komplimenti: Parovi koji za svaki negativni komentar dodaju pet pozitivnih imaju najveće šanse ostati u uspješnoj vezi, tvrdi bračni stručnjak John Gottman. Uložite u vašu budućnost tako što ćete partneru svaki dan dati pet komplimenata o ‘njegovom ponosu’.

Čitajte jedno drugome najdraže odlomke iz erotskih romana.

Dnevnik želja: Neka svatko od vas tjedan dana vodi dnevnik želja. Zabilježite svaki trenutak kada ste se osjećali spremnima za akciju i što ste u tom trenu razmišljali i o čemu ste fantazirali, što ste jeli i gledali, što ste imali imali na sebi i što ste radili. Koristite dnevnike za razgovor kada osjećate želju za seksom.

Dobra prehrana: Koristite hranu prije nego krenete razgovarati kako biste stvorili seksi raspoloženje – to može poboljšati vaše samopouzdanje i učini cijelu stvar manje neugodnom. Čokolada, jagode i čili su priznati afrodizijaci stoga, zašto ne biste pripravili neku platu?

Fantazije: Prema istraživanju koje je proveo Justin Lehmiller, autor knjige Reci mi što želiš, svega 50 posto parova otkriva svoje fantazije, a oni koji ih otkriju znatno su sretniji i zadovoljniji svojim seksualnim životom. Počnite s najblažim fantazijama i lagano otkrivajte one najmračnije.

Večer za igru: Igrajte neku nestašnu igru. Monogamy je jedna od onih koja će otkriti vaše požude, što volite i ne volite ili možete igrati Nikad nisam i otkriti svoje seksi tajne.

Držite se za ruke: Dok pričate držite se za ruke kako biste lučili još više oksitocina, hormona koji će vas povezivati. Istraživanja pokazuju da žene o bitnim stvarima više vole razgovarati licem u lice, a muškarci se lakše otvaraju kada stojite jedno pored drugog. kompromis može biti razgovor dok ste zagrljeni na kauču.

U dnevnik želja zapisujte svoje fantazije i kasnije ih pokažite jedno drugome i krenite s ispunjavanjem.

Ja volim: Počnite rečenicu sa ‘ja’ i recite nešto poput: ‘Ja volim kada radimo to i to ili htjela bih da radimo više ovoga’. Takav razgovor bit će mnogo manje napadan nego da kažete ‘Ti nikada ne radiš to’ ili ‘Nekada si često radio ovo’.

Zafrkavajte se: Započinjanje razgovora u lagodnom tonu ublažit će neugodu. Izazovite ga igrom pa mu postavite pitanje poput ‘Bi li se radije seksao na krevetu ili stolici?’.

Poljubac pa priča: Kada smo uzbuđeni postajemo otvoreniji i teže doživljavamo negativne emocije poput šoka ili gađenja. Ljubite svog partnera sve dok oboje ne bude ‘zagrijani’ pa će vam biti lakše razgovarati u krevetu.

Učite: Predložite da naučite neku novu predigru i seksualnu tehniku zajedno, ali dajte mu jasno do znanja da time želite začiniti vaš seksualni život, a ne posramiti cijelu njegovu tehniku.

Držite se za ruke kako biste se više povezali i lakše otvorili kroz razgovor.

Mjesečna zabava koja stiže na vrata: Možete se pretplatiti na neke zanimljive kutije u kojima ćete svaki mjesec dobiti nove igračke ili načine na koje možete započeti seksi razgovore.

Neutralni teritorij: Obucite se i otiđite prošetati. Manja je vjerojatnost da će partner to o čemu raspravljate doživjeti kao kritiku ako mu to kažete u sigurnom i neutralnom okruženju.

Otvorite teme: Osmislite kako ćete započeti takve razgovore unaprijed kako biste se umirili. Pokušajte ga pitati nešto poput ‘Da znaš da će svijet nestati, što bi radio u krevetu prije nego umreš?’.

Podcast: Postoje brojne aplikacije koje nude podcastove na razne seksi teme od erotičnih priča, odgovora na pitanja do stvarnih događaja.

Kviz: Iskoristite kviz kao način upoznavanja. Pitajte jedno druge što biste voljeli raditi jedno drugome i saznajte za vaše vruće fantazije.

Povratak u prošlost: Prisjetite se najzanimljivijih seksi doživljaja koje ste zajedno prošli u vezi. Prisjetite se nečega poput prvog poljupca i gradite razgovor prema zanimljivijim stvarima koje ste prošli i iskusili zajedno.

Imajte raspored: nemojte samo zaskočiti partnera s nekim intimnim razgovorom. Radije organizirajte vrijeme kada vam to i jednom i drugom odgovara, primjerice nakon večere ili na putu na kavu. Organizirati vrijeme za takav razgovor znači da ćete oboje biti u istoj startnoj poziciji i umanjit ćete stres.

Prije nego počnete razgovor, skinite se. Bit ćete si bliži ako ste goli.

Odaberite temu: Držite se jedne teme. Ako partera bombardirate brojnim temama iz vašeg seksualnog života on će se isključiti, a vi ćete postati nervozni. Odlučite se za nešto o čemu biste htjeli pričati i držite se toga. ovakvi razgovori trebali bi se događati redovito stoga ćete imati dovoljno vremena da prođete sve teme.

Razodjenite se: Što manje odjeće imate na sebi, osjećat ćete se više blisko jedno drugom. Stoga, skinite se prije razgovora. Grlite se i mazite kako bi se razine oksitocina povisile i olakšale vam prelazak s riječi na djelo. Što se više dodirujete bit će vam ugodnije pričati.

Video: Gledanje vama najdražih seks scena olakšat će vam razgovor o tome što biste htjeli isprobati. Ovo je lagani način za postizanje erotskog prosvjetljenja bez upotrebe previše riječi.

Pišite: Ako vam je još uvijek neugodno razgovarati, pokušajte pisanjem poruka, bilješki ili čak ljubavnih pisama o svojim željama i fantazijama.

Pornoinspiracija: Gledanje pokojeg filmića dobar je način za poticanje razgovora o omiljenim pozama, lokacijama i fantazijama. To je također i jednostavan način za izjasniti se o tome što vam ne odgovara.

Da, molim te: Igrajte ‘da’ igru. Pitajte svog partnera pitanja za koja pretpostavljate da će njegov odgovor biti ‘da’. Primjerice ‘Sviđa li ti se kada te ljubim’ i ‘Voliš li kada imam čipkasto rublje’. Kada odgovore s ‘ne’ zamijenite se i neka on vama postavlja pitanja kako biste otkrili više jedno o drugome.

Stvorite atmosferu: Očistite prostor i od njega napravite mjesto gdje se možete potpuno opustiti i posvetiti se jedno drugome. Riješite se svega što vas ometa, ugasite televizor i mobitele. Neka to bude mjesto na kojem ste toliko slobodni i sigurni da bez problema sve vaše riječi mogu postati stvarnost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI