VELIKI ZABAVNI PARK Gradska vlast želi graditi ‘koprivnički Disneyland’ vrijedan 50-ak milijuna kuna

Natječaj bi se trebao raspisati već do kraja godine


Autor: podravski.hr — 19.12.2017. / 19:30 Aktualno

Gradonačelnik Mišel Jakšić s dogradonačelnicom Ksenijom Ostriž

Gradska uprava u Koprivnici pokrenula je proces raspisivanja javnog natječaja za izradu studije izvedivosti i idejno rješenje budućega Obiteljskog zabavnog centra, turističkog projekta o čijoj se gradnji govori već nekoliko godina.
Gradonačelnik Mišel Jakšić osnovao je stručno povjerenstvo čiji je zadatak provesti natječaj, a osiguran je i iznos od čak 400.000 kuna za izradu dokumentacije, većim dijelom iz europskih fondova.
Još prije tri godine uprava je prezentirala projekt Centra koji je sadržavao brojne sadržaje, a bio je naslonjen na suradnju s Podravkom, pa je u prvome planu bila hrana. Bio je zamišljen muzej hrane, kulinarske radionice za djecu i odrasle, zabavište i drugi sadržaji, a procjenjivalo se da bi realizacija stajala čak 60 milijuna eura.
Upravo zbog golemog financijskog zalogaja nije se došlo dalje od trodimenzionalne projekcije „koprivničkog Disneylanda“. A onda je početkom ove godine šibenski konzultant Branko Mamula, koji se 20 godina bavi projektiranjem zabavnih parkova po Europi, gradskoj upravi predložio da „smanji apetite“ i krene u realizaciju primjerenijeg zabavnog parka, na razini ulaganja od šest-sedam milijuna eura.
Natječaj bi se trebao raspisati već do kraja godine, a početkom iduće znat će se kako bi mogao izgledati budući Obiteljski zabavni centar, koliko će točno stajati njegova gradnja i gdje će, zapravo, biti smješten. (hš)

Podravka ima projekte za Linoland , hoće li se to sad uklopiti u novi zabavni park

FOTO: NIKOLA WOLF