VELIKO ISTRAŽIVANJE Košara osnovnih proizvoda u koprivničkim trgovinama skuplja od 3 do 10 posto

Najviše su poskupjeli voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi, ulje i riža, a jeftiniji su šećer, juhe i deterdženti za suđe


Autor: podravski.hr — 16.01.2013. / 15:15 Aktualno

Ilustracija / Sve više općina želi neradnu nedjelju za trgovine

ZAGREB, KOPRIVNICA – Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u Hrvatskoj u prosincu su porasle za 4,7 posto u odnosu na isti preklanjski mjesec. Najviše su, čak 13,8 posto, porasle cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva. Cijene prehrane i bezalkoholnih pića skočile su za 5,6 posto, a alkohola i cigareta u prosjeku za pet posto.
Kako je objavio DZS, cijene prometa (s gorivom) na godišnjoj razini porasle su za 3,4 posto, a cijene ugostiteljskih usluga i zdravstva za 2,6 posto. S druge strane, najveći pad od prosinca 2011. do prosinca 2012. zabilježile su cijene odjeće i obuće, u prosjeku 5,7 posto.
Podravski list u ponedjeljak donosi veliko redovno godišnje istraživanje kretanja cijena u trgovačkim centrima u Koprivnici. Prema tom istraživanju, vrijednost košarice osnovnih proizvoda robe široke potrošnje od lanjskog siječnja do danas skočila je od tri do čak deset posto. U kojim koprivničkim dućanima koliko – čitajte u ponedjeljak.
Najviše su poskupjeli voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi, ulje, wc papir i riža, a jeftiniji su šećer, juhe, neke paštete i deterdženti za suđe.