Veliko priznanje: Mihaelov rad izabran je za plakat Festivala svjetske književnosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mihael Kolarić (25), mladi umjetnik iz Ždale, naselja na području općine Gola, dobio je novo priznanje za svoj umjetnički rad. Njegovo vizualno rješenje krasi ovogodišnji plakat Festivala svjetske književnosti. U jakoj konkurenciji pristiglih radova stručni žiri proglasio je Mihaelov uradak najboljim i dodijelio mu prvo mjesto.

– Imao sam više verzija za plakat, a na kraju sam se odlučio na izradu autentičnog strijelca i oblaka i to se pokazalo kao pun pogodak. Ova mi nagrada  puno znači i potvrda je kvalitete mojih radova – kaže Mihael Kolarić.

Od malih nogu, dodaje Mihael, slikarstvo je njegov hobi, a nakon završene srednje škole odlučio je i profesionalno se posvetiti umjetnosti i sad je na završnoj godini studija Akademije likovnih umjetnosti. U srednjoškolskim danima Mihael je javnosti bio poznat po oslikavanju zidova u crkvi u Ždali i koprivničkoj Srednjoj školi. Njegov je motiv najčešće ljudski lik i krasi ga umijeće portretiranja u različitim likovnim tehnikama.

– Stalno nastojim eksperimentirati s umjetnošću pa redovito dobivam pozitivne komentare likovnih kritičara. Imam i apstraktnih radova koji vuku na figurativnu umjetnost i to je ono što trenutno najviše volim raditi. No, i dalje redovito slikam i portrete koji posebno privlače pozornost ljubitelja umjetnosti – kaže Mihael Kolarić.

Zahvaljujući ocu Petru Mihael se povremeno bavi i kiparstvom, a izrađuje i aktove od gline.

– Moj otac Petar samouki je kipar i očito sam svoj umjetnički talent naslijedio od njega. Meni je ipak slikarstvo na prvom mjestu jer na platnu mogu puno bolje pokazati svoju kreativnost – zaključio je Mihael Kolarić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI