VELIKO PRIZNANJE Naša poznata direktorica proglašena hrvatskom menadžericom godine

U kategoriji inozemnih poduzeća koje posluju na području Hrvatske nagradu je odnio Goran Grotić


Autor: podravski.hr — 30.11.2017. / 20:02 Aktualno

Daliborka Kranjčić, glavna izvršna direktorica KTC-a

Daliborka Kranjčić, glavna izvršna direktorica križevačkog trgovačkog diva KTC-a, proglašena je danas menadžericom godine u kategoriji velikih trgovačkih društava na redovitoj godišnjoj dodjeli koju upriličuje udruga menadžera Croma. Veliko je to priznanje za tvrtku u vlasništvu Ivana Katavića, koja je među top 10 najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.
U kategoriji inozemnih poduzeća koje posluju na području Hrvatske, nagradu je odnio Goran Grotić, glavni izvršni direktor ludbreškog ACG Lukapsa u indijskom vlasništvu. Indijci su, inače, najveći svjetski proizvođači kapsula za lijekove, a od Lukapsa žele stvoriti najjačeg europskog igrača. Grotić je u Lukaps prešao iz koprivničkog Hartmanna, tvornice podložaka za jaja u danskom vlasništvu, gdje je bio direktor proizvodnje.
KTC grupa lani je imala prihod od 1,36 milijardi kuna i 25 milijuna kuna neto dobiti. Najveći dio prihoda ostvaren je u glavnom biznisu, maloprodaji putem robnih centara, a ostatak u ugostiteljstvu, poljoapotekama, benzinskim postajama i turizmu. U križevačkoj tvrtki, koja ima 30-ak supermarketa u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, zaposleno je oko 1200 ljudi. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF