Veliko priznanje za našeg gradonačelnika: Rajn u odboru europskog udruženja gradova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn izabran je u Upravni odbor europskog udruženja energetskih gradova (eng. Energy cities) te se tako našao u društvu gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika gradova poput Pariza, Heidelberga, Leuvena, Nantesa, Liegea i Valencije.

– Ovo je veliko priznanje za grad i potvrda našeg truda da postanemo energetski neovisan grad. Član smo ove mreže od prošle godine, što potvrđuje da se naša vizija koju imamo u kratkom roku prepoznala na europskoj razini – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Energy cities je mreža od 1000 lokalnih uprava iz 30 zemalja Europe, a Križevci su sad postali jedan od 11 članova Upravnog odbora. Energy Cities želi radikalnu transformaciju energetskih sustava i politika, dajući građanima moć oblikovanja decentralizirane i obnovljive budućnosti energije kroz pokretanje dijaloga i stvaranje povjerenja između građana, lokalnih čelnika i EU i nacionalnih institucija kako bi ubrzali energetsku tranziciju u Europi.

– Sudjelovanje u Upravnom odboru sigurno će doprinijeti gradu na našem putu energetske i klimatske tranzicije, kroz kreiranje europskih politika zajedno s drugim gradovima u mreži, no omogućit će nam i stvaranje novih partnerstva i da učimo još više od drugih gradova – rekao je gradonačelnik Rajn te dodao kako su Križevci već i dio europske mreže EIT Climate KIC gdje sudjeluju u inicijativi ‘Gradovi budućnosti jugoistočne Europe’ zajedno s 15 drugih europskih gradova, pionira u klimatskoj transformaciji i prilagodbi na klimatske promjene.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI