Veliko rasterećenje za gradski vrtić: Vrijednost 8 milijuna, bit će mjesta za 66-ero mališana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U koprivničkom prigradskom naselju Starigrad počela je izgradnja zgrade budućeg dječjeg vrtića. Zgrada se gradi na zemljištu između škole i Doma kulture, a površina budućeg vrtića bit će 564 četvorna metra za tri odgojne skupine. Dječji vrtić predviđen je za smještaj 66 djece u prigradskom naselju Starigrad koje ima oko 2400 stanovnika, a kojem gravitiraju i naselja Bakovčice, Draganovec, Jagnjedovec i Štaglinec s ukupno 1600 stanovnika.

Vrijednost investicije s nabavom opreme i uređenjem vanjskih terena je osam milijuna kuna, od čega je 6,5 milijuna osigurano iz fonda Europske unije, dok će preostalih 1,5 milijuna biti izdvojeno iz gradskog proračuna.

– Ovaj projekt pokazuje da nam je doista cilj ravnomjeran razvoj grada te da i prigradska naselja imaju svoje vrtićke objekte – kažu u gradskoj upravi.

Vrtić u Starigrad koristit će se i za program Male škole s kapacitetom za 50 predškolaca. Predviđeno je i uređenje vanjskog igrališta, kao i pratećih sadržaja za razne aktivnosti mališana. Grad će uskoro nabaviti i opremu za dječji vrtić koja će koštati 780.000 kuna.

Ovako će izgledati vrtić

– Predviđeni rok za izvođenje svih radova je 180 dana jer će se vrtić graditi montažnim modularnim jedinicama odnosno kontejnerskim blokovima. Plan je da svečano otvorenje vrtića priredimo u sklopu proslave Dana grada u studenom  – navode u gradskoj upravi.

Otvaranjem vrtića u Starigradu rasteretit će se Dječji vrtić Tratinčica pa se očekuje da će se smanjiti i liste čekanja za upis mališana.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI