Veprić zalutao u sportsku dvoranu i nasrnuo na profesora, sad je kažnjen zato što ga je udario

Krajem prošlog mjeseca mladunče divlje svinje zalutalo je u sportsku dvoranu u sklopu Pomorske škole u Bakru, prenosi Fiuman.

Kako je bježala po dvorani nasrnula je na profesora koji ga je udario. Sad je dobio prekršajnu prijavu.

Naime, kazna dolazi zato što je internetom počela kružiti snimka spornog događaja, a Prijatelji životinja su slučaj prijavili policiji. Slučaj ovog profesora gleda se kao prekršaj u domeni narušavanja javnog reda i mira.

Kazne su tu predviđene u visini između 50 i 200 njemačkih maraka, budući da se zakon nije mijenjao, još uvijek stoji ta valuta. No, računa se da bi za ovu kaznu mogao dobiti do 770 kuna.

– Nadamo se da mladunče staro nekoliko mjeseci nema ozbiljne posljedice zbog silovitog udarca te da će ovo biti javna opomena svima. Najviše bi nas veselilo da su djeca koja su skandirala i ohrabrivala profesora nešto naučila iz cijele priče te da će umjesto nasilja prema slabijima i nemoćnima u budućnosti postupati zaštitnički – napisali su Prijatelji životinja.

Ravnatelj škole je izjavio kako i inače imaju problema s divljim svinjama jer je škola smještena blizu šume. I same zaposlenike je strah ponekad dolaziti na posao kako ne bi naletjeli na jednu.

Sreća da je ovo bilo u sportskoj dvorani, zamislite da je ušla u učionicu punu djece – rekao je tada za 24sata ravnatelj Igor Kegalj.

Foto: Screenshot

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI