Vesna: Stalno nas vuku za nos, a naša djeca su prisiljena prelaziti preko tračnica

Podravski list profile

Stanari gradskog kvarta Ledine već duže željno iščekuju uređenje pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici. Prijelaz nema pješačku stazu pa je znatno ugrožena sigurnost pješaka i biciklista, a podloga između tračnica vozačima zadaje velike probleme. Iako je najavljeno da će uređenje prijelaza krenuti u lipnju, radovi još uvijek nisu počeli, što je uzrokovalo novo nezadovoljstvo stanovnika Ledina.

– Ispada da radovi u startu već kasne tri mjeseca, a kako sad stvari stoje, očito je upitno hoće li i početi u ovoj godini. Počela je nova školska godina i djeca su na putu do škole ponovno prisiljena prelaziti preko tračnica, što predstavlja veliku opasnost – kaže Vesna Siladić.

Već šest godina, dodaje ona, daju se obećanja da će prijelaz biti uređen te da će dobiti pješačku stazu.

– Uređenje prijelaza ne zahtijeva milijunske iznose i stvarno je žalosno da nas se uporno vuče za nos. Poslala sam i upit u gradsku upravu kad možemo očekivati uređenje prijelaza jer su najavili da će radovi početi u lipnju, ali odgovor nisam dobila, iako u tom projektu zajedno s Hrvatskim željeznicama sudjeluje i Grad  – žali se Vesna Siladić.

Na naš upit u HŽ Infrastrukturi su odgovorili da je u tijeku ugovaranje radova za uređenje prijelaza, ali nisu naveli kad se točno očekuje početak.

– Radovi se planiraju izvesti u ovoj godini – kratko se navodi u odgovoru Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture. 

Uz sam prijelaz je i zapušteno imanje koje, ističe Vesna Siladić, stvara dodatno ruglo. I na taj problem je upozorena gradska uprava.

– Raslinje s tog imanja proširilo se i do nogostupa. Ima i ambrozije koja smeta alergičarima, no nitko ništa ne čini kako bi se uredilo to dvorište – dodaje Vesna Siladić.  

Osim uređenja pružnog prijelaza, Ledinačani koji žive u Ciglenskoj ulici čekaju i završetak radova na izgradnji nogostupa u njihovoj ulici. Lani je obavljeno postavljanje novih kanalizacijskih cijevi kako bi se riješio problem odvodnje oborinskih voda. Iz gradske uprave obećali su i proširenje ceste, ugradnju slivnika te izgradnju pješačke staze, no ni ti radovi još nisu počeli.

– I za te radove dobili smo obećanje da će biti obavljeni u ovoj godini koja se polako bliži kraju, a u našoj ulici ništa se nije promijenilo nakon postavljanja kanalizacijskih cijevi. Zbog kopanja prilazi kućama nakon kiša puni su blata, a i cesta je i dalje preuska pa se dva auta ne mogu mimoići. Posebna opasnost prijeti pješacima koji se jednostavno nemaju kamo skloniti ako u oba smjera idu auti. Poslala sam upit gradskoj upravi kad će se završiti uređenje naše ulice, ali ni na to nisam dobila odgovor – zaključila je Vesna Siladić.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI