VIDEO Djeci na cirkuskom nastupu puštali folk zvijezdu Sašu Matića “Kao zver sam ranjena”

U trenutku kad je snimao video, sa zvučnika je treštao srpski izvođač Saša Matić pjevajući hit "Zver"


Autor: podravski.hr — 03.08.2018. / 15:19 Aktualno

Cirkus privlači mnoštvo mališana/K. Eisenbeisser

Poznati njemački zabavljači iz Cirkusa Berlin ovih dana borave u Koprivnici i privlače brojne posjetitelje. Njihove vratolomije i točke s dresiranim domaćim i egzotičnim životinjama prati i prigodna glazba. Jedan naš čitatelj poslao nam je video s točkom deva iz azijskih stepa kako trčkaraju uz zvuke narodnjačke glazbe. Zasmetalo ga je što su djeca koja čine veliku većinu posjetitelja morala slušati, kako nam je rekao, neprimjerenu glazbu.

U trenutku kad je snimao video, sa zvučnika je treštao srpski izvođač Saša Matić pjevajući hit “Zver”. Čak i da je s tim sve u redu i da djeci neće najednom prokrvariti uši od teksta, same riječi tog pjesmuljka kao da s podsmjehom ocrtavaju sudbinu dresiranih životinja. A riječi idu otprilike ovako: “Sad, kao zver sam ranjena…” Dalje nećemo 🙂 No, da ne bismo otišli u krivom smjeru, treba istaknuti kako su životinje uvezene sa svom dokumentacijom i certifikatima koje propisuje EU, hrvatski Zakon o veterinarstvu i Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja. Životinjama, ističu, ništa ne smeta, lijepo su smještene, fino papaju, a za nastup dobiju i prigodnu nagradu.

Inače, cirkus je u gradu sve do nedjelje 4. kolovoza, a s obzirom da se svakog dana puni, očito izbor glazbe nikome ne smeta. (ib)

 

VIDEO: Čitatelj