VIDEO/FOTO Deve večeras ipak nisu sudjelovale u prikazu živih jaslica u Đurđevcu. Bilo im je prehladno

U prikazu živih jaslica trebale su sudjelovati i đurđevačke deve, ali organizatori su odlučili da ih neće vaditi iz nastambi jer bi im bilo prehladno


Autor: podravski.hr — 16.12.2018. / 19:29 Stil

Mnoštvo ljudi večeras na prikazu živih jaslica

Advent u Đurđevcu večeras je ponudio i prvi prikaz živih jaslica kojeg su upriličili glumci Gradskog kazališta Đurđevac. Žive jaslice privukle su veliku pozornost Đurđevčana i njihovih gostiju.
Za božićni ugođaj s prigodnim pjesmama pobrinuli su se zborovi Dječjeg vrtića Maslačak i Udruge umirovljenika Đurđevac. Žive jaslice danas se rijetko gdje mogu vidjeti pa je đurđevačka Turistička zajednica ponudu adventskog programa upotpunila prikazima koji će u adventskom selu uz utvrdu Stari grad biti izvedeni i u petka u 18 sati te nedjelju u 19 sati, a 30. prosinca i 6. siječnja u 19 sati. Ulaz na prikaze živih jaslica je besplatan.
– Uspjeli smo unijeti pravi duh Božića, kao i Betlehema, mjesta gdje je Isus rođen. Imali smo i Tri kralja i žive životinje, što je također doprinijelo vjerodostojnom prikazu rođenja Isusa – ističe Mario Fuček, viši stručni suradnik đurđevačke Turističke zajednice.
U prikazu živih jaslica trebale su sudjelovati i đurđevačke deve, ali organizatori su odlučili da ih neće vaditi iz nastambi jer bi im bilo prehladno. (db)

FOTO/VIDEO: ĐURO GRČIĆ