VIDEO/FOTO Hrvatska predsjednica zaustavila kišu i otvorila prekrasnu Koprivničku bajku

Danas poslijepodne predsjednica je otvorila Choco bar u Križevcima


Autor: podravski.hr — 14.12.2017. / 19:13 Aktualno

Predsjednica s gradonačelnikom Koprivnice

Puštanje lampiona u središtu Koprivnice

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila je večeras Koprivničku bajku, božićnu manifestaciju koja u Koprivnici na glavnom gradskom trgu i središnjem parku traje 18 dana te donosi brojne koncerte, manifestacije i bogatu gastronomsku ponudu.
Uoči svečanog otvorenja, nešto prije 18 sati, kiša se spustila na Koprivnicu i padala je kao da će sve potopiti. No, koju minutu poslije 18 sati sve se odjednom smirilo.
– Izuzetna mi je čast pozdraviti hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je došla otvoriti i uveličati ovu našu Koprivničku bajku. Vidjeli ste, čim je predsjednica stigla na trg, kiša je odmah prestala padati – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) koji je u društvu predsjednice otvorio blagdansku manifestaciju.
A kako je to bilo večeras u Koprivnici – pogledajte ovdje.

Koncert Crvene jabuke

Kišni koncert u gradskom parku

Djedica je donio mnogo darova

Koprivnička djeca dočekala su Djeda Mraza na otvaranju Bajke

FOTO/VIDEO: Robert Mihaljević

OTVORILA CHOCO BAR U KRIŽEVCIMA
Ranije danas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila je Choco Bar, ugostiteljski prostor križevačkog društvenog poduzeća Hedona koji nudi širok izbor različitih proizvoda. U slatkom okruženju, Grabar Kitarović svečano je prerezela vrpcu ispred „čokoladnog zida“ i time otvorila za javnost ovaj prekrasno uređeni prostor kojim upravlja Udruga invalida Križevci.
– Čast mi je otvoriti Choco Bar. Prepoznali smo kvalitetu i društveno socijalnu vrijednost Hedone, tako da su ove godine naši božićni pokloni, čokolade koje dijelimo, proizvedene upravo od strane Hedone. Svako dobro za Božić i u novoj 2018. godini – riječi su hrvatske predsjednice pred prepunim auditorijem.
Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kratko se obratio okupljenima i zahvalio svima na dolasku.
– Grad Križevci su ponosni na inkluzivnost osoba s invaliditetom, uključujemo ih u svakodnevni život. Ovaj prostor zapošljava ljude, dolazi pješačko biciklistička staza i tu gradimo novi centar grada – istaknuo je Rajn. Okupljenima se obratio i predsjednik udruge invalida Križevci Petar Gatarić koji je predstavio socijalno poduzeće Hedona i najavio kako će Hedona uskoro preseliti proizvodnju u obližnje prostore tehnološkog parka.

TEKST/VIDEO: Admir Sinani