VIDEO/FOTO Imamo snimke: pijanom HNS-ovu načelniku smiješno što ga policija privodi na sud

Vozio se prilaznom cestom tvrtke 'Šimunić promet' u smjeru raskrižja s cestom koja vodi u mjesto Prkos, no u raskrižje je ušao neprilagođenom brzinom zbog koje je izletio u jarak


Autor: podravski.hr — 14.12.2018. / 15:38 Aktualno

Zbog vožnje u pijanom stanju Kolmana je policija privela na Prekršajni sud

Dežurna sutkinja koprivničkog Prekršajnog suda Dubravka Končar Brodarić strogo je kaznila Danimira Kolmana (64), općinskog načelnika HNS-a i direktora Veterinarske stanice Koprivnica, koji je sinoć pijan “ko letva” skrivio prometnu nesreću na lokalnoj cesti kod Rasinje.
Prema pravomoćnoj presudi, Kolman mora platiti gotovo 12.000 kuna novčane kazne, a na tri mjeseca mu je zabranjeno upravljanje osobnim automobilima. Sutkinja je kaznu zbog uhićenja i noćenja na policiji Kolmanu umanjila za 600 kuna, a ako u roku od tri mjeseca plati 7100 kuna, koliko iznosi dvije trećine, sud će mu kaznu uračunati u cijelosti.
Prema presudi, Kolman je sinoć oko 19 sati upravljao golfom pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Vozio se prilaznom cestom tvrtke ‘Šimunić promet’ u smjeru raskrižja s cestom koja vodi u mjesto Prkos, no u raskrižje je ušao neprilagođenom brzinom zbog koje je izletio u jarak. Jedini smo sinoć pisali o tome, a tekst i fotografije možete pogledati OVDJE.

Kolman se smije dok ga privode zbog vožnje u pijanom stanju

Kolman u nesreći nije ozlijeđen, no policajci su ga kao otprije kažnjavanu osobu nakon triježnjenja priveli na sud.
Policijski službenik ga je nakon triježnjenja priveo u koprivničku Palaču pravde u kojoj se nalazi Prekršajni sud, a Kolman je, barem sudeći prema osmijehu kojim je počastio našeg fotoreportera, bio dobro raspoložen.
Izlijetanju automobila svjedočilo je nekoliko mještana koji su Kolmanu pokušali pomoći i izvući mu auto. Kolman na kraju ipak nije uspio izvući automobil. Mještani su, kada su vidjeli kako im je načelnik pijan, pozvali policiju, a Kolman je odmah uhićen i određeno mu je zadržavanje u ‘policijskom apartmanu’. Nije se žalio na presudu i ona je odmah proglašena pravomoćnom. (ke)

Kolman s policajcem

FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF