VIDEO/FOTO ‘Ja sam Lovro, imam 13 godina i svu ušteđevinu uložio sam u magarce. Mislim da je to odličan biznis’

Magarci na imanju Kišičekovih jedu sve što im se ponudi, a posebno obožavaju slatkiše


Autor: podravski.hr — 05.07.2018. / 9:08 Stil

Lovro Kišiček (13) sa svojim tvrdoglavcima na imanju kod Đurđevca

Lovro Kišiček (13) iz Ferdinandovca pokraj Đurđevca čvrsto je odlučio baviti se uzgojem magaraca. Od svoje ušteđevine kupio je magaricu Smokvicu, a nedavno je od uzgajivača iz Bjelovara posudio magarca Johnnyja kako bi krenuo u rasplod. Smokvica i Johnny pravi su ljubavni par, ali i atrakcija na imanju Kišičekovih.
– Moji se roditelji bave uzgojem krava i od ranog djetinjstva vezan sam uz životinje. Otkad znam za sebe, magarci su mi prirasli srcu i od prvih školskih dana počeo sam štedjeti za svoju Smokvicu – priča nam Lovro Kišiček.
Smokvica je sad dorasla za rasplod pa se Lovro skompao s uzgajivačem iz Bjelovara i pronašao joj “dečka”. Njihova ljubav za godinu dana trebala bi na svijet donijeti i prvo mladunče.
– Sad je Smokvica malo rezervirana prema Johnyju pa vjerujemo da je bređa. Magarica mladunče nosi 12 mjeseci pa za godinu dana očekujem i prvi pomladak na našem imanju – kaže Lovro.
Magarci na imanju Kišičekovih jedu sve što im se ponudi, a posebno obožavaju slatkiše. Omiljene su im napolitanke, a obožavaju i čokoladu.

– Kod uzgoja magaraca hrana je najmanji problem. Sa slatkišima sam pronašao način na koji me dobro slušaju jer su inače jako tvrdoglavi. Kad im ponudim keks ili čokoladu, uvijek će napraviti ono što od njih tražim – otkriva nam dječak.
Uzgoj magaraca, dodaje Lovro, nudi dobru zaradu od prodaje mlijeka jer se trenutno cijena litre kreće oko 200 kuna. S prvim mladunčetom Smokvica će Lovri donijeti i prihode koje namjerava iskoristiti za kupnju novih magaraca.
– Odlučan sam u svojoj namjeri da uzgajam magarce. Polako ću povećavati njihov broj na našem imanju jer prvo moram završiti školovanje – zaključio je Lovro Kišiček. (db)

Magarica je dobila dečka pa se uskoro očekuje prinova

FOTO/VIDEO: ĐURO GRČIĆ