VIDEO/FOTO Kišna kataklizma pogodila Podravinu! Ceste i podvožnjaci doslovce plivali

Nedavno obnovljena Ulica hrvatske državnosti u Koprivnici, koju gradska vlast voli nazivati „pametnom ulicom“, bila se pretvorila u pravu rijeku


Autor: podravski.hr — 01.06.2018. / 16:17 Aktualno

Poplavljena cesta u Glogovcu kod Koprivnice

Prava kišna kataklizma praćena tučom pogodila je danas oko 14 sati područje koprivničke Podravine. Goleme količine oborina u kratkom su vremenu poplavile gradske ulice i mnoge prometnice u okolici, a najkritičnije je bilo na cesti u Glogovcu kod Koprivnice te u podvožnjaku kod zgrade Podravke gdje su neka vozila zaglavila u pravom malom jezeru.
Koprivnički centar 112 bio je zatrpan pozivima građana tijekom nevremena koje je zahvatilo grad i okolicu. U pola sata primili su 50-tak poziva, najviše iz Koprivnice, i sve su proslijedili vatrogascima na daljnje postupanje, odnosno ispumpavanje podruma u koje je navrla voda.
U policiji, pak, doznajemo da nisu zaprimili nijednu dojavu povezanu s prolomom oblaka, osim one da je podvožnjak u Starčevićevoj ulici poplavljen i da je u njemu „zaglavio“ kombi.
Osim Starčevićeve, za promet je zbog ogromne količine vode zatvorena i prometnica između Glogovca i Brckovljana.
Nedavno obnovljena Ulica hrvatske državnosti u Koprivnici, koju gradska vlast voli nazivati „pametnom ulicom“, bila se pretvorila u pravu rijeku kojom je bilo gotovo nemoguće proći ako nemate amfibiju.

Društvene mreže prepune su komentara o poplavljenoj „pametnoj ulici“, od toga da su se projektanti iskazali do toga da je netko „maznuo lovu, pa nije bilo za dovoljan broj šahtova“.

Vozila su zaglavila u poplavljenom podvožnjaku kod Podravke

Poplava u Glogovcu kod Koprivnice

(hš, rm)
FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF, DUBRAVKO VUTUC, ROBERT MIHALJEVIĆ