VIDEO/FOTO Naglo zatopljenje uzrokovalo topljenje snijega i brojne poplave diljem Podravine

U Kunovcu poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća


Autor: podravski.hr — 08.03.2018. / 15:35 Aktualno

Poplavljena je državna cesta prema Zagrebu u mjestu Reka

Naglo topljenje snijega uzrokovalo je danas brojne poplave diljem Podravine. U nekim mjestima poplavljene su prometnice i podrumi obiteljskih kuća. Naši reporteri javljaju kako je opet poplavljena državna cesta D-41 prema Zagrebu u koprivničkom naselju Reka. Promet se odvija otežano, i to u prisutnosti koprivničke policije. Kako to izgleda u Reki, pogledajte u videima:

Prve poplave stigle su i u Kunovec kod Koprivnice, gdje se protiv nje najviše bori Ružica Pintarić kojoj voda navire u podrumske prostorije, a više ne pomažu ni gumene čizme.
– To je katastrofa, oni tamo niže di je Ružica ne mogu opstati ni da hoće. Da je to sad prvi put, ne bih ništa rekla, ali taj problem je ovdje godinama. Kanali su nam zatrpani, račune za odvodnju plaćamo, a čim je kiša ili snijeg mi plivamo – rekla nam je Ružičina susjeda Dijana Koren.

Otežan je i promet automobila na mjestima gdje cesta visi, a velike količine vode i dalje se slijevaju u podrume obiteljskih kuća. Problem je iz Javne vatrogasne postaje Koprivnica proslijeđen vatrogascima u Kunovcu te pročelniku za komunalne poslove u Koprivničkom Ivancu i komunalnom redaru koji će se pobrinuti da se što prije očiste kanali.

Otapanje snijega uzrokuje probleme i u Rasinji kod Koprivnice, gdje se općinskom cestom prometuje otežano.

Poplava na cesti u Rasinji

REDAKCIJSKI IZVJEŠTAJ