VIDEO/FOTO Naši reporteri svjedočili neviđenoj drami i spašavanju nakon urušavanja betonske ploče

Sve se to dogodilo pred očima Stjepana i Miška, koji su se taman spremali na krov staje kako bi odande premjestili oko tri tone kukuruza


Autor: podravski.hr — 12.12.2018. / 10:23 Crna kronika

Urušila se betonska ploča staje

Četiri komada stoke uginula su u urušavanju staje na imanju oca Stjepana i sina Miška Drvača u Većeslavcu kod Križevaca jučer nešto prije 14 sati, dok je deset krava i bikova spašeno nakon višesatne dramatične akcije vatrogasaca i mještana, koji su pohitali u pomoć. Jedna je životinja u kritičnu stanju i ne zna se hoće li preživjeti.
Prizor nakon urušavanja bio je stravičan. Teška betonska ploča srušila se na blago, koje je satima stenjalo u ruševini. Sve se to dogodilo pred očima Stjepana i Miška, koji su se taman spremali na krov staje kako bi odande premjestili oko tri tone kukuruza.
Kako doznajemo, strop na staji građenoj prije 40-tak godina napuknuo je prije tjedan dana te su ga otac i sin htjeli rasteretiti. Sekunde su odlučivale da i sami ne stradaju.
– Samo u blagu šteta je oko 40.000 kuna. Staju sada moramo do kraja srušiti i početi iznova – kazao nam je danas Miško Drvač, koji se prije 20-tak godina vratio s rada u Njemačkoj kako bi se s ocem bavio stočarstvom, od čega žive.
Spašenu stoku na brigu su preuzeli mještani smjestivši je u svojim stajama. U Većeslavcu je na djelu bila velika solidarnost mještana s obitelji koju je pogodila velika nesreća. (hš)
Više o drami kojoj su svjedočili naši reporteri pročitajte u ponedjeljak novom broju Podravskog lista.

Beton je poklopio nemoćne krave

FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF