VIDEO/FOTO Veliki požar izbio na odlagalištu otpada kod Koprivnice, vatrogasci se cijelu noć borili s vatrenom stihijom

Požar su gasili pripadnici JVP-a Koprivnica, DVD-a Peteranec i Sigetec, a u pomoć su im priskočila i dobrovoljna vatrogasna društva iz Đelekovca i Koprivničkih Bregi


Autor: podravski.hr — 10.10.2018. / 10:21 Aktualno

Vatrogasci se bore s opasnim požarom na odlagalištu otpada

Veliki požar izbio je sinoć na zatvorenom odlagalištu otpada Klepa u Peterancu kod Koprivnice. Vatrogasci su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom koja je posebno opasna jer su se u požaru otpada oslobađali toksični spojevi.
Požar su gasili pripadnici JVP-a Koprivnica, DVD-a Peteranec i Sigetec, a u pomoć su im priskočila i dobrovoljna vatrogasna društva iz Đelekovca i Koprivničkih Bregi.

To je posljednji u nizu i najveći dosad požar peteranskog smetlišta koje je u zadnjih nekoliko godina gorjelo nekoliko puta, a na koje se, unatoč tomu što je zatvoreno i čeka sanaciju, i dalje ilegalno odlaže smeće. Tamo je i tvrtka za sakupljanje otpada Prizma, koju je kasnije kupila Piškornica, jedno vrijeme odlagala velike količine otpada.
Kako nam je rekao Damir Jakupec, tajnik DVD-a Peteranec, otvorenog plamena danas više nema, no radi se o hrpama smeća visokim i do pet metara.
– Te hrpe tinjat će neko vrijeme, u pitanju su dani, a redovito ćemo obilaziti područje zahvaćeno požarom. Izgorjela je velika količina smeća, a dim se proširio po cijelom području. Ne treba posebno naglašavati opasnosti takvih požara i plinova koji se pritom oslobađaju, svima je jasno da se radi o izuzetno opasnim situacijama za cijelo okolno stanovništvo – kazao je Damir Jakupec.

IZVJEŠTAVA: Sonja Markić
FOTO/VIDEO: Nikola Wolf