VIDEO / Melkior Posavec, čovjek koji je preživio 18 operacija: ‘Da, bio sam mrtav. Onda su me oživeli…’

Prije 54 godine prvi je put operiran, a otad je još 17 puta bio pod nožem


Autor: podravski.hr — 08.01.2018. / 9:24 Aktualno

Melkior Posavec (75) već godinama pije čak 20 tableta dnevno

Malo je nedostajalo da ga kao dvogodišnjeg dječaka ubiju ustaše nakon što su mu objesili roditelje, od 13. godine života brine se sam za sebe, a postao je najveći gazda u selu. Prije 54 godine prvi je put operiran, a otad je još 17 puta bio „pod nožem“.
Malo je koga život toliko namučio kao Melkiora Posavca, 75-godišnjeg stanovnika Jagnjedovca kod Koprivnice. Svoju životnu priču prvi put je ispričao lani Podravskome listu, a ona je toliko čudesna da kirurški rekorder zaslužuje titulu osobe godine u izboru naše redakcije.
– Ne, nisam bil na još jednoj operaciji. Hvala Bogu, bilo ih je dosta, a i doktorica mi je rekla da moje telo više ne bi zdržalo novu anesteziju – rekao nam je prošli tjedan gospon Melkior.
Prvi put su ga u koprivničkoj Općoj bolnici, koja je imala ekskluzivitet na sve njegove operacije, rezali kad je navršio 21. godinu. Nakon jedne operacije, prije 25 godina, bio je službeno otpisan i gotovo na putu u mrtvačnicu. Nakon što mu je izvađena prostata, ležao je u bolničkoj sobi, a stjecajem okolnosti na susjednom je krevetu ležao njegov kum. On je Melkioru kasnije ispričao kako je najednom potpuno pocrnio u licu.
Kako je to izgledalo kad je Melkior Posavec ‘umro’ – pogledajte i poslušajte u našem videprilogu. Cijelu priču o hrabrom i neobičnom junaku kojeg život doista nije mazio pročitajte u friškom izdanju Podravskog lista.

FOTO: NIKOLA WOLF