VIDEO/FOTO Pogledajte kako je hrabri dječak u Križevcima spriječio da se svečanost ne pretvori u ‘vatreni advent’

Na prepunom Strossmayerovom trgu pred više od tisuću građana sinoć je službeno otvoren Advent u Križevcima


Autor: podravski.hr — 06.12.2017. / 9:49 Aktualno

Puštanje lampiona na otvorenju križevačkog Adventa

Advent u Križevcima otvoren je sinoć paljenjem lampiona koji su poletjeli visoko u nebo i stvorili prelijepu vizualnu kulisu. Ipak, bilo je i onih lampiona koji se nisu uspjeli vinuti u zrak, pa je jedan nezgodno pao na krov drvene kućice u kojoj se iznajmljuju klizaljke, a odmah do kućice nalazi se i šator pa je situacija bila prilično opasna.
Mogući požar pak spriječio je hrabri dječak. Jedan od roditelja skužio je gorući lampion i podigao svoje dijete na krov, a dječak je uspio skloniti lampion bacivši ga na pod i tako zaradivši spontani pljesak publike. Na snimci se vidi i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević (s kapom na glavi) kako se ubrzano spušta niz stepenice nakon što je uočio moguće probleme s vatrom.

Srećom, Martinčević, inače po struci profesionalni vatrogasac, nije morao reagirati s obzirom da je dječak riješio situaciju i definitivno ponio titulu heroja večeri.
Na prepunom Strossmayerovom trgu pred više od tisuću građana sinoć je službeno otvoren Advent u Križevcima, manifestacija koja će do 14. siječnja upotpuniti blagdanski program i „ugrijati“ Križevčane za hladnih zimskih dana na glavnome trgu. Advent je otvorio križevački gradonačelnik Mario Rajn, direktorica Turističke zajednice Olinke Gjigaš i predstavnik suorganizatora Ivica Katavić ispred tvrtke KTC.
Najveća je atrakcija Adventa klizalište koje su na otvorenju dupkom ispunili djeca i mladi koji su uživali u klizanju na otvorenom ispred prelijepe kulise zgrade bivše sinagoge, a danas Turističko-informativnog centra. U nadolazećem vikendu Prigorci će moći uživati u petak 8. prosinca na koncertu Gradskog puhačkog orkestra, a već u subotu 9. prosinca gostovat će pjevačica Mia Dimšić koja će održati koncert uz vatreni show i koktel party.

Križevčani su bili oduševljeni svojim prvim Adventom na pravoj razini

Tekst/video: Admir Sinani
Foto: Zdenko Balog