VIDEO Pogledajte u čemu je skromna obitelj Funtek krenula u božićni shopping u kojem su kupili i Božeka

Vraćajući se danas kući u drvenoj košari starog traktora s ukrasima i Božekom u vrećici - Funtekovi su nam otkrili što je zapravo Božić. I što Božić nikako nije


Autor: podravski.hr — 19.12.2018. / 15:50 Stil

Skromna obitelj Funtek u božićnoj kupovini

Skromna obitelj Funtek zaputila se danas iz Hrastovljana u desetak kilometara udaljen Poljanec kod Ludbrega kako bi kupila božićne ukrase za bor i hižu.

Kuća, kažu, mora biti uređena za Božić i blagdansko posvećenje obitelji i doma.

Funteki nemaju automobil, pa su do dućana u ludbreškom naselju došli starim traktorom. Glava obitelji Franjo bio je za upravljačem, a kći Melita i supruga Vera otraga u improviziranoj drvenoj košari. Studen i truckanje im ne smetaju, navikli su se voziti po svakakvom vremenu.

– Kupili smo ukrase, a i Božeka – pohvalit će se gospođa Verica, a kći Melita ponosno će iz vrećice izvaditi malo raspelo s Isusekom koje će stajati na posebnom mjestu u njihovoj kući.

Radostan je Božić kod obitelji Funtek. Naći će se ispod bora i pokoji skromni dar, od srca, ali najviše će tu biti topline, vjere i ljubavi.

Vraćajući se danas kući u drvenoj košari starog traktora s ukrasima i Božekom u vrećici – Funtekovi su nam otkrili što je zapravo Božić. I što Božić nikako nije. (md)

FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF